Odobreno da "Srbijagas" preuzme "Bijeljina-Gas"

Komisija za zaštitu konkurencije odobrila je da "Srbijagas", preuzimanjem 79,29 odsto udela, stekne kontrolu nad firmom "Bijeljina-Gas" iz Bosne i Hercegovine.
Odobreno da "Srbijagas" preuzme "Bijeljina-Gas"
Foto: Pixabay (ilustracija)
Do ovog preuzimanja dolazi na osnovu presude Privrednog suda u Novom Sadu koja je priznata rešenjem Okružnog suda u Bijeljini, a firma "Bijeljina-Gas" nije prisutna na tržištima prirodnog gasa u Srbiji, konstatovala je Komisija za zaštitu konkurencije.
 
Manjinski udeo u bijeljinskoj firmi od 20,71 odsto kapitala ostaće u vlasništvu Grada Bijeljine.
 
Kako se navodi u rešenju, zavisna društva "Srbijagasa" u Srbiji su firma "Prirodni gas" iz Pančeva, "Gas Bečej", HIP "Azotara" i "Specijalna luka" iz Pančeva, MSK i "Toza Marković" iz Kikinde, "Transportgas Srbija" i "Distribucijagas Srbija" iz Novog Sada - u kojima se vlasništvo Srbijagasa kreće od 66,1 odsto do 100 posto udela.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Mali: Od 1. maja jeftiniji gas za privredu

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je jedan od najvažnijih rezultata upravo završene Misije MMF postignuta saglasnost u vezi sa promenom metodologije obračuna cene gasa za privredu.