Gugl prvi put otkrio kolike prihode ostvaruje Jutjub

Jutjub je u poslednja tri meseca ostvario gotovo pet milijardi američkih dolara prihoda od oglasa, otkrio je Gugl.
Gugl prvi put otkrio kolike prihode ostvaruje Jutjub
Foto: Pixabay
Informacije su objavljene u sklopu četvrtog kvartalnog izveštaja Alfabeta, odnosno prvog kvartalnog izveštaja otkako je Sundar Pičaj preuzeo dužnost izvršnog direktora kompanije.
 
Gugl je kupio Jutjub 2006. godine za 1,65 milijardi dolara. Prošle godine su ostvarili dobit od 15 milijardi dolara i doprineli blizu 10 odsto svim prihodima Gugla.
 
Gugl ističe da Jutjub ima više od 20 miliona pretplatnika preko svojih nekomercijalnih ponuda, kao i više od dva miliona pretplatnika na usluzi s plaćenim TV.
 
Alfabet kaže da se prihodi od tih proizvoda svrstavaju u kategoriju "ostalo", koja je u poslednjem tromesečju zaradila 5,3 milijardi dolara.
 
Sveukupno, Alfabet je ostvario 46 milijardi dolara prihoda u kvartalu koji je završen 31. decembra 2019. godine, što je skok od 17 odsto u odnosu na 2018. godinu.
  • Boris

    04.02.2020 15:41
    Jutjub je novi TV. TV koji skoro pa ne gledam.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Koja država EU je najzaduženija?

Javni dug zemalja Evrozone je na kraju četvrtog tromesečja 2023. godine pao sa 89,9 odsto u prethodnom kvartalu na 88,6 odsto, objavio je Evrostat.

Bernar Arno najbogatiji na svetu

Francuski biznismen Bernar Arno, koji ima kontrolni paket akcija u holdingu LVMH, vodećem svetskom proizvođaču luksuzne robe, nalazi se na prvom mestu na rang listi najbogatijih ljudi sveta.