Država smanjila akcize, u Sloveniji najniže cene goriva u poslednjih 11 godina

Cene goriva na benzinskim pumpama u Sloveniji od ponoći su smanjene, te litar 95-oktanskog benzina košta 1,029 evra, a litar dizela 1,017 evra.
Država smanjila akcize, u Sloveniji najniže cene goriva u poslednjih 11 godina
Foto: 021.rs
Tako su cene goriva u ovoj zemlji pale na najniži nivo u poslednjih 11 godina.
 
Slovenačka vlada je objavila da je na dopisnoj sednici smanjila 7. aprila akcize koje država obračunava na gorivo i koje čine znatan deo konačne maloprodajne cene.
 
Pojeftinjenju goriva u poslednje vreme doprinosi i pad cena nafte na međunarodnom tržištu, zatim smanjena potražnja usled pandemije virusa korona i zatvaranja privrednih subjekata, kao i ograničenja u putničkom saobraćaju.
 
Ove niske cene se u Sloveniji odnose samo na benzinske stanice izvan mreže autoputeva i državnih puteva, jer su cene na pumpama uz autoputeve i državne puteve i dalje neregulisane i određuju ih njihovi vlasnici sami.
 
Reč je o najnižim cenama goriva u toj zemlji od sredine 2009. godine.
  • Novosadjanin1

    07.04.2020 21:23
    Lopovi decenijama vode narod
    Hitno da poskupi, pa kad ko ludaci pale se na provalu nestaće goriva, mesto da izadje 10hiljada pa nek vide gde će sa njima djaba im sve ove mere, ništa nemoj platiti pa da vide kolko je realno otimati od naroda, sledeći će razmišljati neće moći kad im se ograniči.
  • Milan

    07.04.2020 16:20
    -
    Sad je problem jer je korona pa niko od pretpostavljenih ne radi i ne moze da potpise saglasnost
  • Bili Kid

    07.04.2020 15:35
    Zar ste ocekivali od kartelsko-mafijaskog naftne druzine da spuste cene?
    Pa kako ce se stvoriti novi oligarsi nego na ovaj nacin.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija