"Kodak" postaje farmaceutska kompanija, skočile dEonice

Američka kompanija "Kodak", nekada šampion na tržištu fotografije, ponovo se budi, ali sada kao farmacuetski proizvođač koji će Amerikancima pomagati u borbi protiv korona krize.
"Kodak" postaje farmaceutska kompanija, skočile dEonice
Foto: Pixabay
Deonice "Eastman Kodak Co." ove nedelje su skočile i dostigle tržišnu vrednost od gotovo dve milijarde dolara, nakon što je kompanija dobila vladin zajam za pomoć u proizvodnji sastojaka koji se koriste u ključnim generičkim lekovima za borbu protiv virusa korona.
 
"Kodak", nekadašnji fotografski div, u sredu je dobio na vrednosti čak 655 odsto, što je pokrenulo najmanje šest zaustavljanja trgovanja zbog nestabilnosti. Trgovano je sa više od 110 miliona deonica, što je 23 puta više od uobičajenog.
 
Vrednost kompanije popela se na 1,99 milijardi dolara u Njujorku, sa skromnih 100 miliona dolara nakon zatvaranja u petak.
  • В

    06.08.2020 14:20
    Ужасно је како држава помаже нерентабилне фирме и вештачки их одржава у животу!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija