Vlada usvojila predlog Ministarstva o povećanju minimalca za dve hiljade dinara

Vlada je usvojila na sednici predlog Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja da minimalna cena rada za 2021. godinu bude 32.126 dinara.
Vlada usvojila predlog Ministarstva o povećanju minimalca za dve hiljade dinara
Foto: 021.rs
Kako je saopštilo ministarstvo, nakon održane redovne sednice Socijalno-ekonomskog saveta, odlučeno je da će minimalna cena rada za 2021. godinu biti veća za 6,6 odsto, što znači da je minimalac u odnosu na prošlu godinu uvećan za 2.000 dinara.
 
"I u vreme pandemije Vlada Srbije uspela je da poveća minimalac, a to je rezultat odgovorne politike predsednika Aleksandra Vučića koju smo svi sledili. Takođe, pokazalo se da je Srbija u toku pandemije sprovela odgovarajuće mere čime je sačuvala ekonomsku i privrednu stabilnost", rekao je Ðorđević.
 
Naglasio je da se neće odustati od cilja da do 2025. godine plata bude 900 evra, a penzija 440 evra.
  • Bagra

    16.09.2020 09:19
    Lopovska
    Koja vlada i ko je odlucio?
    Vise bi isprosili za pola sata olosi jedni
  • Ozvalavljen

    15.09.2020 22:15
    Jel to zvalavi odlucio?
  • Stefanija

    15.09.2020 19:01
    sramota
    Ovo je prava sramota. Žao mi je jadnih i poniženih ljudi u koji ne mogu da žive od svog rada. Što se tiče plata i penzija - ko još može da veruje u te prazne priče!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Mali: Od 1. maja jeftiniji gas za privredu

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je jedan od najvažnijih rezultata upravo završene Misije MMF postignuta saglasnost u vezi sa promenom metodologije obračuna cene gasa za privredu.