Madžar: Odluka države da podeli novac građanima i penzionerima je nerazumna

Odluka šefa države da građanima Srbije koji se prijave za pomoć podeli po 60 evra i penzionerima po 110 je nerazumna i neprimerena, rekao je danas ekonomista Ljubomir Madžar.
Madžar: Odluka države da podeli novac građanima i penzionerima je nerazumna
Foto: Pixabay
On je za Betu rekao da je "potpuno irelevantno da li u budžetu ima novca ili nema, a nema jer se država zadužuje i raste javni dug".
 
"Ako je inspiracija za tu odluku socijalna podrška, ona mora da bude selektivna, a ne frontalna, s obzirom na ‘belu kugu’ i demografsku situaciju u Srbiji. Time se diskriminišu porodice s natprosečnim brojem dece", rekao je Madžar.
 
Predsednik Aleksandar Vučić rekao je sinoć na RTS-u da će država u maju i novembru građanima koji se prijave podeliti po 30 evra pomoći, a penzioneri će dobiti ukupno po 110 evra.
 
Madžar je rekao da je opravdano zaduživati se zbog troškova, izazvanih pandemijom, ali "ne i zbog ovakve vrste pomoći bez presedana u svetu".
 
Dodao je da nema objašnjenje zašto se donosi ista odluka o pomoći građanima i penzionerima koja je doneta i u proleće 2020. godine, pred izbore, i stručna javnost ju je kritikivala.
 
"Odluka o podeli 100 evra punoletnim građanima prošle godine izgleda da je bila motivisana dobijanjem glasa na izborima, a zašto je ponovljena ista greška zna samo gospodar Srbije, ali po razumnoj pretpostavci to je učinjeno kako bi se avansirali glasovi na budućim izborima", rekao je Madžar.
 
On je ukazao da je neracionalno deliti pomoć i penzionerima na takav "ad hok" način jer "ima penzionera sa visokom penzijom, a ovom odlukom su svi izjednačeni".
  • Dje ge vara

    30.01.2021 12:11
    Vrati koko što si pozobala
    Hoćeš da se testiraš na virus 9.000 dobili 12000 ostalo 3.000 za čega će mo dati ovih 60 eura?
    Ja kad se u banci zadužim ne pada mi na pamet da te pare podelim građanima na ulici.A kad Vučić uzme dug od MMF-a a sad je dug 33 mil. i podeli pare onda je to ludost.Deca će vam to vraćati,zapamtite..
  • Mirka

    28.01.2021 07:59
    Bolje da nam radite,puteve trotoare kanalizacije.....neki ljudi nemaju vodu
  • RamadaniSadulaha Sadulaha

    28.01.2021 07:18
    To nigde nema u evropi.
    Kad bi čekali od Države Nikad Nebi Preživeli Korona Vlada Več kodinu Dana. A Idemo I u Drugoj.
    Sramota Za Državu Što Nas Poniže Predsednik Drzave. Aleksandar Vučič Rekao Je Za 10.Dana Sprma Se Paket Pomoči. A Sad Ispalo u Maju I U Novembru.i To Gradjanima Po 30€ a Penzionerima Po 60e.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija