Nedimović: Sprečićemo zloupotrebe u vezi sa kvalitetom mleka koje se uvozi

Država će sprečiti svaki pokušaj zloupotrebe u vezi sa kvalitetom mleka pri uvozu u Srbiju, poručio je danas ministar poljoprivrede Branislav Nedimović tokom razgovora sa predstavnicima Udruženja stočara Bečeja o trenutnom stanju na tržištu mleka.
Nedimović: Sprečićemo zloupotrebe u vezi sa kvalitetom mleka koje se uvozi
Foto: Pixabay
Ministarstvo poljoprivrede će i ove godine nastaviti da pruža podršku proizvođačima mleka u nabavci robota i mlekomata kroz posebnu liniju subvencije, rečeno je u ministarstvu.
 
Uz pomoć državnih podsticaja, robote za mužu krava je do sada nabavilo više od 20 farmi.
 
Ministar Nedimović i predstavnici Udruženja stočara veruju i da će sektor ugostiteljstva, odnosno, hoteli i restorani u najskorijem vremenu otpočeti sa nesmetanim radom, kako bi se ponovo podigla tražnja za mlekom i mlečnim proizvodima, koju je upravo pandemija korona virusa značajno umanjila.
  • Poljoprivrednik

    30.04.2021 00:20
    Mleko
    Ionako je najveci deo mleka i mlecnih prizvoda iz uvoza.
  • Prečanka

    13.04.2021 10:01
    A da li bih kao potrašač već sada mogla da budem obaveštena koje su to konkretne zloupotrebe u vezi sa kvaliteteom uvezenog mleka? (A može i domaćeg mleka, i domaćih pravilnika i...)
  • Dejan

    13.04.2021 07:59
    Srbija UVOZI MLEKO
    Mislim da je to bolje pitanje,kako smo dosli do toga da se i mleko uvozi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija