Matijević među devet zainteresovanih za kupovinu pančevačke "Azotare"

Za kupovinu HIP Azotare u stečaju, koja je ponuđena po početnoj ceni od pet miliona evra, zainteresovano je devet kompanija.
Kako je naveo Blic, među zainteresovanima koji su otkupili tendersku dokumentaciju su domaći privrednici Zvonko Gobeljić i Petar Matijević, kompanije "Viktorija Oil", "Eliksir", "Promist" kao i kompanija "Indo Rama" sa sedištem u Singapuru.
 
Rok za otkup prodajne dokumentacije ističe danas, 29. aprila, a za uplatu depozita koji je u visini početne cene 4. maja.
 
HIP Azotara prodaje se kao pravno lice na javnom nadmetanju koje je zakazano za 6. maj.
 
Ovo je treća prodaja Azotare, a na prve dve bilo je nekoliko otkupa prodajne dokumentacije ali nije bio uplaćen nijedan depozit.
 
Početna cena na prvoj prodaji bila je oko 5,8 milijardi dinara a na drugoj oko 2,33 milijarde dinara.
 
Ova fabrika veštačkih đubriva i amonijačkih jedinjenja u stečaju je od 2018. godine a njenu najvažniju imovinu čini proizvodni kompleks od 344 objekta na 50 hektara zemlje u Pančevu.
  • Nenad

    29.04.2021 09:29
    Uništenje ili proizvodnja?
    Hoće li od ovog napraviti farmu svinja ili oranice? Uglavnom od proizvodnje ništa.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Bernar Arno najbogatiji na svetu

Francuski biznismen Bernar Arno, koji ima kontrolni paket akcija u holdingu LVMH, vodećem svetskom proizvođaču luksuzne robe, nalazi se na prvom mestu na rang listi najbogatijih ljudi sveta.