"Promist" iz Novog Sada dao najbolju ponudu za Azotaru

Kompanija "Promist" iz Novog Sada dala je danas najbolju ponudu na javnom nadmetanju za kupovinu pančevačke Azotare u stečaju, od 650 miliona dinara.
Odluku o prihvatanju ove ponude doneće Odbor poverilaca HIP Azotare, jer je ona manja od 50 odsto procenjene vrednosti te kompanije.
 
U javnom nadmetanju je učestvovala još jedna kompanija koja je samo potvrdila početnu cenu od 581 milion dinara, što je tek pet odsto procenjene vrednosti kompanije.
 
Fabrika veštačkih đubriva i azotnih jedinjenja HIP-Azotara u stečaju ponuđena je na prodaju po treći put po dodatno umanjenoj početnoj ceni od 581,3 miliona dinara, objavila je u aprilu Agencija za licenciranje stečajnih upravnika.
 
Hemijska industrija Pančevo Azotara se prodaje kao pravno lice, jedinstven fabrički kompleks, s proizvodnim pogonima i skladištima Amonijaka, Azota, AN-a, KAN-a, NPK i Karbamida, kao i sa objektima energetike, uprave i laboratorije.
 
Azotara je u stečaju od polovine septembra 2018. godine.
 
"Promist" je firma u vlasništvu biznismena iz Novog Sada Nebojše Petrića, jednog od vlasnika "Galensa".
  • Salajčan

    08.05.2021 20:04
    Kradoman
    Možda Petrić u galensu radi donekle samostalno ali pravi gazda je kradoman Božović
  • ivan

    08.05.2021 16:37
    Opet Galens
  • bora

    08.05.2021 06:17
    dogovor
    Ovo je dogovor sa ostalim velikim uvoznicima i proizvodjacima da bi se zadrzale
    visoke cene djubruva prema krajnjim potrosacima,Nadam se da ce propasti
    prodaja i da ce doci oni koji imaju energiju i sirovine.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Smanjene devizne rezerve NBS

Narodna banka Srbije (NBS) objavila je danas da su bruto devizne rezerve na kraju marta ove godine bile 24,9 milijardi evra, što je u odnosu na kraj prethodnog meseca smanjenje za 89,3 miliona evra.