Kopenhagen najbolji grad na svetu po kvalitetu života

Kopenhagen je najbolji grad na svetu po kvalitetu života, prema istraživanju britanskog magazina "Monokl".
Kopenhagen najbolji grad na svetu po kvalitetu života
Foto: Pixabay
To je četvrti put da je glavni grad Danske dobio to priznanje otkako se 2007. godine počelo sa tim istraživanjem, prenosi agencija Rojters.
 
Među pet vodećih gradova po kvalitetu života su i Cirih, Helsinki, Stokholm i Tokio, pošto je "Monokl" obnovio rangiranje nakon jednogodišnje pauze u toku pandemije kovida19.
 
"Kopenhagen je jedan od onih gradova u kojima postoji realna ambicija da se svima obezbedi bolji kvalitet života", rekao je glavni urednik "Monokla" Endru Tak.
 
"Ambicije oko stvaranja čistijeg okruženja su najbolje u klasi i grad ubire plodove višegodišnjih urbanih investicija", dodaje Tak.
 
U ovogodišnjem izveštaju je analizirano koji su gradovi iskoristili protekle mesece "da bi se bolje izgradili; odbranili svoje ekonomije i kulturne scene; i nastavili sa projektima kako bi se obezbedilo da se transportni radovi i parkovi neguju, ali su takođe radili na promociji građanskog ponosa", navodi se u istraživanju.
 
Takođe je veći naglasak stavljen na građansko liderstvo, politike stambenog zbrinjavanja i programe podrške preduzetnicima.
  • Miki

    25.06.2021 18:00
    hvala al' ne hvala
    Danci su sreedili svoju drzavu tako da ona razi za dobrobit svojih gradjana i stvarno zeli da olaksa zivot svojim poreskim platisama. Sve je maksimalno usminkano i sredjeno i sve funkcionise. Jedino ix zeza klima koja je uzasna (blago receno). Zima traje mnogo duze nego kod nas, stalno je neki mrak i nema Sunca kao kod nas. Tokom zime ti dodje da se samoubijes koliko je mracno , vlazno i uzasno. Da je Danska negde juznije locirana, bila bi idealan zemlja. Ali, nije.... kao ni Svedska. Tako da - xvala al ne xvala.
  • Cost

    24.06.2021 23:50
    Vetar
    Kad tamo dune vetar-raznosi sve. Osim toga, Danci su jako škrti-to nije domaćinsko ekonomisanje-već škrtost. Sve je skupo i nikad se ne bih odlučio da živim u Kopenhagenu!
  • P

    24.06.2021 21:32
    Medjunarodna izolacija sa sankcijama i na kraju malo bombardovanja bi sigurno izmenilo tabelu!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija