Mask ponovo najavio da seli sedište Tesle u Teksas

Kompanija Tesla preseliće svoje sedište iz Palo Alta u Kaliforniji, u Ostin u Teksasu, saopštio je Ilon Mask, direktor te kompanije za proizvodnju električnih automobila.
Na godišnjem sastanku deoničara Tesle, Mask, koji je još prošle godine rekao da se seli, nije naveo kada će se to tačno dogoditi. U ranim danima pandemije, ulazio je u sukob sa zdravstvenim zvaničnicima u zalivu San Franciska koji su pokušavali da sprovedu karantin - obavezu ostanka kod kuće za sve koji nisu zaposleni u neophodnim službama. Tada je zapretio da će preseliti operacije Tesle u Teksas ili Nevadu.
 
Sada se, međutim, Mask pozvao na troškove stanovanja u San Francisku i okolini, zbog kojih je mnogim ljudima teško da kupe kuće, što dovodi do veoma dugog prevoza do posla.
 
On je naglasio da to ne znači da napušta Kaliforniju i dodao da planira da proširi kompaniju u Frimontu, gde se proizvode Tesla modeli S,X,Y i 3, u nadi da će povećati broj proizvedenih automobila za 50%.
 
Ilon Mask se deoničarima obraćao iz fabrike Tesla automobila u Ostinu. Poslovni lideri iz Kalifornije pozdravili su saopštenje o proširenju proizvodnih kapaciteta u Frimontu ali i izrazili žaljenje zbog odluke o preseljenju sedišta Tesle, koje vide kao najnoviji znak problema kompanija da se razvijaju u Kaliforniji zbog cene stanovanja.
 
Prošle godine, tehnološki gigant Orakl odlučio je da preseli svoje sedište iz Silicijumske doline u Ostin, kako bi zaposlenima "pružio veću fleksibilnost". Jedna od kompanija koje su i pokrenule Silicijumsku dolinu, Hjulit Pakard, takođe je najavila da će se preseliti u Hjuston.
 
Na sastanku deoničara, Mask je takođe istakao rekordne isporuke Tesla automobila ove godine, ali je primetio da je poremećaj u globalnom lancu snabdevanja doveo do nestašice kompjuterskih čipova, što je i dalje problem za kompaniju.

Teme

Tesla

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija