Operater gasovoda Severni tok 2 u stečaju, zaposleni otpušteni

Operater nemačko-ruskog gasovoda Severni tok 2 postao je žrtva uzvratnih mera koje je preduzeo Berlin posle početka ruske invazije na Ukrajinu i danas je morao pod stečaj.
Operater gasovoda Severni tok 2 u stečaju, zaposleni otpušteni
Foto: Pixabay (ilustracija)
Kompanija Severni tok 2 AG, sa sedištem u švajcarskom kantonu Cug, pokrenula je stečaj, a 106 zaposlenih je otpušteno, izjavila je za švajcarske medije lokalna zvaničnica Silvija Talman-Gut.
"Danas smo obavešteni da kompanija ne može da nastavi rad i da je morala da podnese zahtev za bankrot i zaposleni su dobili otkaze", navela je ona.
Gasovod Severni tok 2 godinama je branila bivša nemačka kancelarka Angela Merkel po cenu jakih tenzija, posebno sa SAD, koje su u tom gasovodu videle sredstvo da ruski predsednik Vladimir Putin ucenjuje Nemačku po pitanju energetike.
 
Nemački kancelar Olaf Šolc izjavio je 22. februara uoči ruske invazije na Ukrajinu da je njegova zemlja preduzela korake zaustavljanja projekta rusko-nemačkog gasovoda Severni tok 2.
 
Gasovod je završen krajem 2021. godine, ali nije bio još pušten u rad iz administrativnih razloga.
  • Jovan

    03.03.2022 08:43
    ruske gasne kompanije u Srbiji
    Hoće li sada država preuzeti upravljačka prava i u ruskim firmama kao što su: NIS, Gastrans, Banatski Dvor i Yugorosgas? ili će možda u stečaj? Hmm.....ne verujem jer te delatnosti moraju da funkcionišu u korist našeg naroda u Srbiji? Ali onda koja je alternativa da nam bude dobro? Samo glasno razmišljam, Valada će svakako morati razjuriti naše ljude koji ljude na glavnim pozicijama
    u korist ruske strane......ako hoće da se usklade sa EU a ako neće...........neće nam biti dobro, majčica Rusija ima svojih problema....gde će Baja sa svojom svitom, posle svega?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Smanjene devizne rezerve NBS

Narodna banka Srbije (NBS) objavila je danas da su bruto devizne rezerve na kraju marta ove godine bile 24,9 milijardi evra, što je u odnosu na kraj prethodnog meseca smanjenje za 89,3 miliona evra.