Nemački ministar ekonomije protiv embarga na uvoz goriva iz Rusije

Nemački ministar ekonomije izjasnio se protiv embarga na uvoz goriva iz Rusije rekavši da bi to moglo da ugrozi socijalnu koheziju u njegovoj zemlji.

Nemačka dobija oko polovine uglja i gasa iz Rusije, a trećinu nafte.

Ministar ekonomije Robert Habek koji je i nemački vicekancelar, rekao je danas da njegova zemlja treba da se "oslobodi uvoza ruskih energenata", ali je priznao da će za to trebati vreme.

Habek je rekao novinarima u Berlinu da Vlada radi na nizu mera za brzo povećanje energetske nezavisnosti, uključujući obezbeđivanje novih snabdevača i povećanje upotrebe obnovljivih izvora energije.
 
On je nastojao da smanji značaj predloga da Nemačka produži životni vek svoje tri preostale nuklearne elektrane koje bi trebalo da budu zatvorene ove godine. Ali, ostavio je otvorenu mogućnost da bi se i to moglo razmotriti "ako je od pomoći".
 
Habek je rekao da će Vlada takođe raditi na merama povećanja energetske efikasnosti kako bi se smanjila potrošnja i pozvao Nemce da učine svoj deo jer, kako je rekao, "ako želite da malo povredite (predsednika Ruske Federacije Vladimira) Putina, onda štedite energiju".
  • 56

    05.03.2022 07:26
    Ripli zanemeo
    Da je Orvel živ sad bi umro od smeha.
  • B

    04.03.2022 15:46
    Samo kazem
    Svako uvodi sankcije na ono sto mu ne treba i nije mu u interesu. Tako su ruske macke uskracene za pravo da se takmice u medjunarodnoj areni, ali ruska nafta nesmetano tece u SAD, a gas u Nemacku.
    Isti pristup sankcijama primenjuje i Kina; kad Ameri prodaju oruzje Tajvanu, Kinezi sankcionisu neke nevazne firme, ali ne i npr. Boing.
    Srbija treba da gleda svoj interes i postupa u skladu sa svojim istorijskim iskustvom.
  • Nikola

    04.03.2022 15:14
    Nemacka defakto najvecim delom finansira specijalnu operaciju ruskih oruzanih snaga. Ingeniozno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija