Ruski gas i dalje teče ka Evropi

Ruske vlasti su saopštile da njihov zahtev da "neprijateljske zemlje" od danas plaćaju prirodni gas u rubljama ne znači da će isporuke odmah biti prekinute.
Ruski gas i dalje teče ka Evropi
Foto: Pixabay

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da "uplate za isporuke koje su u toku ne moraju biti realizovane odmah, već negde krajem aprila ili čak početkom maja".

Gas, koji se koristi za grejanje i struju, danas i dalje teče iz Rusije u Evropu.

Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je juče da je potpisao ukaz prema kojem strani kupci moraju da plaćaju ruski gas u rubljama od 1. aprila, navodeći da će postojeći ugovori biti suspendovani ako kupci ne prihvate nove uslove.
 
Ukaz predviđa da kupac gasa ima dva računa u ruskoj Gasprom banci, da na jedan uplati evre ili dolare i da ovlasti banku da tu valutu kovertuje u rublje koje se prebacuju na drugi način. Gas se zvanično kupuje sa tog drugog računa, u rubljama.
 
Zapadni lideri su juče naveli da će nastaviti da plaćaju ruski gas u evrima i dolarima, a Evropska komisija da EU nastoji da "uspostavi zajednički pristup".
  • lopov

    02.04.2022 15:20
    od pocetka
    kad je kordokovski koji je onomad bio oligarh sa svojim yukosom na nekom sastanku izneo podatak da rusija na korupciju gubi 30 milijardi dolara godisnje, ovaj lik ga samo pogledao i ono tipa - ti zaradjujes mnogo para, trebalo bi da malo vise nama "doprineses". posle je firmu na neki cudni nacin podrzavio a kordokovskog u sibir. a o korupciji niko nista. samo se od jednom svaki od ovih likova pojavljuje sa silnim jahtama, vilama po italiji, azurnoj obali, londonu.
    i onda oni obicnim smrtnicima prodaju pricu o trulom zapadu, pravim vrednostima, pravoslavlju i ko zna o cemu jos. a oni se lepo baskare sa onim sta nisu zasluzili. i unistavaju pri tome tudje zivote
    zato botine razmislite sta radite.
  • Provizija

    02.04.2022 14:20
    A provizija?
    A masna provizija na konverziju valuta ide Gasprom banci...
  • Popara

    02.04.2022 10:54
    Dakle...
    Gas se plaća u evrima a ruské banke ih pretvaraju u rublje?! Koji šibicar ovaj Putler. Znači "neprijateljske" zemlje plaćaju sve kao do sada a onda se ruske banke malo igraju sa tim evrima...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija