Kljajić: Ekonomska kriza biće dramatičnija od svih drugih, imaće posledice po svakog od nas

Profesor Fakulteta političkih nauka Veselin Kljajić izjavio je da se boji da dolaze meseci, a možda čak i godine u kojima će ekonomska kriza biti dramatičnija od svih drugih.
Kljajić: Ekonomska kriza biće dramatičnija od svih drugih, imaće posledice po svakog od nas
Foto: Pixabay
On je za N1 rekao i da je mladima svega dosta i da nije tačno da su apatični, ali da je u razgovoru sa njima uvideo da jako dobro poznaju situaciju u svetu, ali da odbijaju da učestvuju u tome jer predugo traje i iscrpljuće je.
"Ekonomska kriza koja galop još uvek nije započela, a biće galopirajuća imaće mnogo veće posledice po svakog od nas nego ove visoke teme i međunarodni odnosi, iako će ona biti posledica svega ovoga, to je potpuno očigledno", kaže Kljajić.
Kljajić je komentarisao i sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom i ukazao na činjenicu da se Šolc i Vučić "jako dobro poznaju" i da je Šolc "čovek iz senke Angele Merkel".
 
On je istakao da je bilo za očekivati da će se pritisak vezan za pregovore o Kosovu nastaviti i da je situacija u Berlinu iskorišćena za pregovore o Kosovu - da se pozovu sve strane, da na tu bude i Lajčak. Kljajić dodaje da ga je malo iznenadio Vučić.
 
"Čini mi se da je bio nešto tvrđi nego što sam očekivao, držao se onoga što je govorio i za unutrašnje-političke protrebe", rekao je profesor i dodao da je akcenat Vučićeve priče bio na tome da će biti faktor mira i stabilnosti u regionu.
 
"Pretpostavljam da sledi period ublažavanje narativa, koji nije proruski ni antizapadni kao priprema terena za donošenje teških odluka. Nisam siguran da će to biti klasične sankcije", kaže Kljajić.
 
Kljajić je rekao i da pridruživanje Srbije EU nije ni na vidiku, te da je istina da je Šolc jedan od ljudi koji sve vreme zagovara evropski put Srbije i čovek koji otvara vrata. "S druge strane istina je da je tu Makron koji je kočničar", kaže sagovornik N1.
 
On smatra da zato za politiku "štapa i šargarepe" ta šargarepa u ovom trenutku nije baš tako velika, pošto smo bili svedoci da nismo otvorili ni poglavlje 31. Teško je, kako dodaje, poverovati i da će u javnom mnjenju u Srbiji rasti u ovom periodu i procenat onih koji su za pridruživanje EU. "Naprotiv, mislim da će se trend pada nastaviti", rekao je Kljajić.
  • Proso mi zivot

    10.05.2022 19:40
    a nije ni poceo
    Pitanje za studente, sta je tacno iscrpljujuce? Jel veruju da zivot nije tezak? Sta znaci da nece da ucestvuju u tome? A u cemu ce da ucestvuju? Da se matorci bore za njih jer je avaj zivot iscrpljujuc, pa da onda kukaju kako su ti matorci izneverili njihova ocekivanja dok su oni u punoj snazi bili iscrpljeni... Kaze mi drugarica od 34 godine da od devedesetih protestvuje. Rekoh, nije tacno tad si imala 10 godina. Ovde zivi narativ "Nikad se nista nece promeniti" i zato su i iscrpljeni jer su se ubedili da su isli na proteste sa 10 godina. Za 34 godine smo ziveli u 3-4 drzave. Pa i moja baba je isla na proteste i keva i ja cu. I tako svuda na svetu. Svi se bore da im bude bolje. Ne dolazi niko da vas spasi, to prenesite studentima. Pih, iznervirah se za bez veze.
  • Sergije Miletic

    06.05.2022 17:32
    Ako pogledate kako fungcionise nas politicki sistem u praksi,Vuciceva Srbija nikada nije bila bliza Putinovoj Rusiji nego danas.Razorili opoziciju,razorili institucije,pretvorili parlament u partijski,pritvaraju politicke protivnike uz pomoc korumpirane policije i pravosudja,organizuju unapred pokradene izbore.
  • Vesa

    06.05.2022 12:13
    Vesa
    Sada je dramaticno! Pola gradjana je melanholicno u dubokoj depresiji dok drugi deo zivi vestacki od kredita misleci dasu nesto uspeli a sve tudje! Zaista nacionalna katastrofa! A vala i zasluzilismo ovo istrebljenje!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija