Objavljene cene goriva - ali važe samo tri dana

Litar evrodizela će od danas od 15 časova do 31. oktobra u isto vreme na pumpama maksimalno koštati 222 dinara za litar, a benzin evropremijum BMB 95 najviše 178 dinara.
Objavljene cene goriva - ali važe samo tri dana
Foto: Pixabay
Nove cene iste su kao prethodne nedelje i važe naredna tri dana, dokle važi tekuća uredba.
Cene nafte su neznato porasle u odnosu na prošlu nedelju. Tako je cena barela na londonskom tržištu jutros 93,96 dolara, dok je na američkom tržištu cena barela 87, 89 dolara.
Podsetimo, Vlada Srbije propisala je način kako se utvrđuje maksimalna cena ova dva goriva na benzinskim pumpama, a primena ove uredbe produžena je do kraja maja, uz izmene koje se odnose na zaradu benzinskih pumpi kojima je omogućena za dinar veća marža.
 
Tako sada najviša maloprodajna cena evro dizela, prema uredbi, može da prosečna veleprodajna cena ovog derivata uvećana za sedam dinara.
 
Isti način obračuna važi i za maksimalnu cenu evro premijuma BMB 95 - prosečna veleprodajna cene ovog derivata na teritoriji Srbije uvećana za sedam dinara.
  • Laki

    29.10.2022 21:32
    Sta sad
    Birali ste sad svi ispastamo...
  • Marko

    28.10.2022 19:48
    Šišaj ovce!
    Jedva čekam da gorivo bude 300din, svi će i dalje voziti. Šišaj ovce...
  • Laufer

    28.10.2022 17:44
    Dizi jos
    Jos podici, nije skupo kod se jedna do najvise dve osobe voze u autu, kad je krizabonda se svi skupe, dele gorivo na ravne casti pa se voze cetvoro, petoro ljudi...Smem da se kladim da je 300din litra, niko pisno ne bi...E moji zemljaci, da mi je neko pricao da ce nas nepismeni radikali i njihovi poltroni ovako saterati, ne bih verovao! Do slobode!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Bernar Arno najbogatiji na svetu

Francuski biznismen Bernar Arno, koji ima kontrolni paket akcija u holdingu LVMH, vodećem svetskom proizvođaču luksuzne robe, nalazi se na prvom mestu na rang listi najbogatijih ljudi sveta.