EU razmatra ograničavanje cene ruskog dizela na 100 dolara po barelu

Evropska unija razmatra ograničavanje cene ruskog dizel goriva na 100 dolara po barelu, objavila je danas američka agencija Blumberg.
EU razmatra ograničavanje cene ruskog dizela na 100 dolara po barelu
Foto: Pixabay
Istovremeno, navodi agencija, pri kupovini naftnih derivata na sniženju limit će biti 45 dolara po barelu, prenosi Tass.
Prema izvorima agencije, te brojke nisu konačne i mogle bi se promeniti prilikom usaglašavanja. Razgovori o tome počeće sutra, a mogli bi potrajati nekoliko dana.
Članice Grupe 7, Evropska unija i Australija su od 5. decembra prošle godine uvele gornju granicu za cenu ruske nafte koja se isporučuje tankerima na 60 dolara po barelu za svoja plovila i teritorije, a 5. februara stupa na snagu i ograničenje cena naftnih derivata. 
  • mislim

    27.01.2023 10:12
    MIslim da se EU talibanija oslanja na dosadašnju praksu da će potrebe za svim sirovinama ponovo ostvariti iz kolonija kao što su to i do sada radile pa prestale jer su se prebacile na ruske jeftine sirovine. U međuvremenu kolonije su ili ojačale (pošto su ovi satrapi zapustili priču) ili ušli već u dil sa Kinezima i rusima tako da im povratka nema. U svakom slučaju evropa nikako neće propasti jer imaju nakradeno za još 100 godina ali stvari se menjaju oni se više neće puno pitati a druge države izlaze na primarnu scenu.
  • Zemlja čudesa

    27.01.2023 08:24
    Rusi u problemu
    Sada će morati da prodaju gas, naftu i derivate ostatku planete, ukupno nešto više od 2/3. EU čeka privredni procvat sa mnogo većim cenama za tu istu robu kod Amera. Još da uvedu limite za veštačko đubrivo, uranijum, retke metale i dijamante, pa da nakrive kapu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Mali: Od 1. maja jeftiniji gas za privredu

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je jedan od najvažnijih rezultata upravo završene Misije MMF postignuta saglasnost u vezi sa promenom metodologije obračuna cene gasa za privredu.