Budućnost Severnog toka zavisi od akcionara

Kremlj je saopštio da je odluka o daljem radu Severnog toka, koji je prošle godine oštećen u eksploziji, na akcionarima.

Izvori upoznati sa planovima navode da će uništeni delovi Severnog toka 1 i 2, koje je izgradio Gasprom, biti zapečaćeni i stavljeni van upotrebe, prenosi Rojters.

Kako su naveli, trenutno ne postoje planovi za njihovo popravljanje ili ponovno aktiviranje.
"Naravno, to je odluka koju bi trebali kolektivno da donesu svi akcionari i Kremlj neće davati preporuke Gaspromu u vezi sa budućnošću podmorskih gasovoda", rekao je potparol Kremlja Dmitrij Peskov.
 
Iz Gasproma je saopšteno da je tehnički moguće popraviti oštećene cevi, ali dva izvora navode da Moskva smatra da odnosi sa Zapadom u bliskoj budućnosti neće biti poboljšani u toj meri da da bi gasovod bio potreban.
 
Severni tok 1 i 2 izgraizgradio je Gasprom za pumpanje 110 milijardi kubnih metara prirodnog gasa godišnje do Nemačke ispod Baltičkog mora.
 
Evropa je drastično smanjila uvoz gasa iz Rusije tokom protekle godine, nakon napada Rusije na Ukrajinu.
  • Zemlja čudesa

    06.03.2023 20:31
    Izgleda da su Rusi napokon ukapirali da im nikako ne odgovara ekonomski jaka EU. Puno je bolje da ih Amerika eksploatiše i pljačka, tako će biti mirniji.
  • Б

    06.03.2023 19:15
    Само кажем
    Северни Ток су изградили заједно немачке фирме и Газпром, по принципу пола-пола. Тако да је терористички напад који је извео Зна Се Ко, оштетио Немце бар колико и Русе, али они не смеју да писну Зна Се Због Чега.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija