Evropske rezerve gasa na istorijskom maksimumu

Evropske rezerve gasa su na istorijskom maksimumu, proizilazi iz podataka koje je objavilo Udruženje operatera gasne infrastrukture Evrope (GIE).
Evropske rezerve gasa na istorijskom maksimumu
Foto: Pixabay

Kako navodi GIE, popunjenost evropskih kapaciteta trenutno iznosi 97,89 odsto, a u njima je trenutno uskladišteno 107,75 milijardi kubnih metara gasa, prenosi TASS.

Evropska zemlje su uspele da do sredine avgusta popune svoja skladišta gasa na 90 odsto i pripremile se tako za predstojeću grejnu sezonu.
Međunarodna agencija za energetiku (IEA) je prethodno saopštila da bi Evropa mogla da popuni skoro 100 odsto svojih skladišta gasa, ali hladna zima bi uprkos tako visokim zalihama mogla da dovede do nestabilnosti na tržištu.
 
IEA je navela i da bi rezerve gasa u evropskim skladištima mogle da do kraja grejne sezone padnu ispod kritičnog nivoa od 20 odsto.

Teme

GAS
  • dujko

    23.10.2023 17:34
    ###
    A kolike su naše rezerve gasa?
    Do čepa bato.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Bernar Arno najbogatiji na svetu

Francuski biznismen Bernar Arno, koji ima kontrolni paket akcija u holdingu LVMH, vodećem svetskom proizvođaču luksuzne robe, nalazi se na prvom mestu na rang listi najbogatijih ljudi sveta.