Bugarska prekinula uvoz nafte iz Rusije

Bugarska je danas zaustavila uvoz nafte iz Rusije u okviru embarga Evropske unije zbog rata u Ukrajini, objavio je bugarski portal Novinite.
Bugarska prekinula uvoz nafte iz Rusije
Foto: Pixabay

Evropska unija je krajem 2022. godine odobrila Bugarskoj dvogodišnje izuzeće od embarga na rusku naftu za koje je bilo planirano da traje do kraja 2024. godine.

Bugarski parlament je, međutim, u decembru izglasao da se uvoz ruske sirove nafte obustavi pre roka, počev od 1. marta 2024. godine, prenose Novinite.

Stručnjaci iz industrije predviđaju da ovaj potez neće izazvati skok cena goriva u Bugarskoj.
 
Rojters je prošle nedelje preneo komentare trgovaca naftom da će Bugarska zameniti uvoz iz Rusije naftom iz Kazahstana, Iraka i Tunisa.
  • Професор

    03.03.2024 11:59
    Бугари!! Никад своји већ вазда нечији вазали.
  • Trpimir

    02.03.2024 22:17
    Ako se npr. sutra promeni situacija Bugarska će uobičajeno odmah okrenuti ćurak.
  • Particulare matter

    02.03.2024 19:34
    Bugarska je već prethodno uvela ekstraprofit ruskim naftnim kompanijama u iznosu od 50% čime ih je naterala da prodaju rafineriju i napuste zemlju. Samo Srbija nema zakon o ekstraprofitu(čak i Rusija ga ima) čime direktno podržava NIS-ovu pljačku građana Srbije čiji je vlasnik firma iz Rusije Gazprom Neft i čime direktno finansira rat u Ukrajini i ostvaruje politički uticaj u Srbiji. Zato moraju sankcije Rusiji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija