Industrijska proizvodnja u februaru veća u odnosu na isti mesec prošle godine

Industrijska proizvodnja u Srbiji u februaru 2024. veća je za 8,4 odsto u odnosu na isti mesec prošle godine.
Industrijska proizvodnja u februaru veća u odnosu na isti mesec prošle godine
Foto: Pixabay

Industrijska proizvodnja je u odnosu na prošlogodišnji prosek veća za 1,7 odsto, saopštio je Republički zavod za statistiku (RZS).

Industrijska proizvodnja u periodu januar – februar ove godine, u poređenju sa istim periodom 2023, veća je za 7,9 odsto.
Posmatrano po sektorima, u februaru 2024, u odnosu na isti mesec prošle godine, rast se beleži u sektorima rudarstva i prerađivačke industrije, dok se pad od 2,9 odsto beleži u sektoru "snabdevanje električnom energijom, gasom, parom i klimatizacija".
  • Koja industrija?

    31.03.2024 20:42
    Jugoalat
    Neimar
    Jugodent
    Novitet
    Pobeda
    Novkabel
    Brodogradilište
    Hleb
    Agrohem
    Elektroporcelan
    Neobus
    Petar Drapšin
    HINS

    Deo novosadskih industrijskih dakle proizvodnih firmi kojih sam uspeo da se setim, a verujem da je još firmi u drugom po veličini gradu u Srbiji uništeno.




  • Filip

    31.03.2024 13:45
    Prestupna godina
    Ove godine je februar mesec imao 29 dana, i jedan radni dan više, što je oko 5% više radnih dana u odnosu, ako pretvorimo odnos 1:20 u procente
  • Boško

    30.03.2024 18:41
    Lagarija
    Ne spominje se da je ovaj februar imao dva radna dana više nego prethodni.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Bernar Arno najbogatiji na svetu

Francuski biznismen Bernar Arno, koji ima kontrolni paket akcija u holdingu LVMH, vodećem svetskom proizvođaču luksuzne robe, nalazi se na prvom mestu na rang listi najbogatijih ljudi sveta.