Islamska država preuzela odgovornost za napad u Dalasu

Džihadisti Islamske države preuzeli su odgovornost za napad na izložbi karikatura proroka Muhameda u Gerlandu kraj Dalasa.

Džihadisti Islamske države preuzeli su odgovornost za napad na izložbi karikatura proroka Muhameda u Gerlandu kraj Dalasa.

Tom prilikom dva napadača su ubijena, a pripadnik obezbeđenja povređen.

Na tviter nalozima za koje se veruje da su povezani sa terorističkom grupom pominje se pucnjava na dva tvita, a na jednoj do njih je napisano - "može li Alah da nas prihvati posle mudžahedinskog napada u Teksasu". To je tvitovano u 18:35 sati po lokalnom vremenu - 15 minuta pre nego što je bilo ko sa lica mesta čuo o pucnjavi, objavio je Los Anđeles Tajms.

Američki mediji su odmah posle pucnjave u nedelju uveče po lokalnom vremenu u Gerlandu objavili, pozivajući se na visokog zvaničnika FBI, da je jedan od napadača Elton Simpson iz Arizone, bio predmet njihove terorističke istrage. Agenti FBI su sudu predali višesatne snimljene razgovore u kojima Simpson govori o putu u Somaliju i priključenje "braći koja vode sveti rat".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet