Iz Egipta evakuisano 11.000 Rusa

U subotu je iz Egipta u Rusiju avionima evakuisano 11.000 ljudi, dok je za danas planirano da ta brojka bude još veća, izjavio je zamenik premijera Rusije Arkadij Dvorkovič.
U subotu je iz Egipta u Rusiju avionima evakuisano 11.000 ljudi, dok je za danas planirano da ta brojka bude još veća, izjavio je zamenik premijera Rusije Arkadij Dvorkovič.

"Za proteklih 24 časa prevezli smo oko 11.000 ljudi. Danas će po tom pitanju biti jako vruć dan", rekao je Dvorkovič. On je podsetio da se trenutno u Egiptu nalazi oko 80.000 ruskih turista.

Prema rečima vicepremijera, do pojedinih zadržavanja na aerodromima došlo je zbog problema sa prtljagom, jer putnici iz bezbednosnih razloga ništa sem ručnog prtljaga nisu smeli da nose sa sobom. On je ponovio da će prtljag naknadno biti prevezen regularnim avionskim linijama, a postoji mogućnost da se koferi na kućnu adresu dostave poštom.

Istovremeno, po dolasku u Rusiju turisti su saopštili da nema panike na egipatskim aerodromima zbog novonastale situacije. "Sve je mirno, i na aerodromima i u hotelima. Obećali su nam da će nas obaveštavati o svemu u vezi sa našim povratkom kući", rekao je jedan turista.

Predsednik Rusije Vladimir Putin obustavio je sve letove ka Egiptu dokle god se ne ustanovi uzrok pada ruskog putničkog aviona na Sinajskom poluostrvu kada je poginulo 224 osoba.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.