U železničkoj nesreći nastradalo najmanje 73 osobe

Broj mrtvih iz železničke nesreće u Kamerunu viši je nego prvobitno procenjeno i popeo se na najmanje 73 osobe.

Voz sa duplo više putnika nego što mu je kapacitet iskliznuo je juče iz šina na relaciji Jaunde-Duala kod mesta Eseka u centralnom delu zemlje. U vozu je bilo oko 1.300 putnika, a kapacitet mu je 600. Prema prvim izveštajima u nesreći su stradale 53 osobe.

Spasioci na mestu nesreće danas i dalje tragaju za povređenim ili nastradalim, a tela su rasuta duž železničkih šina.

Zvaničnici očekuju da će broj mrvih rasti i užurbano prevoze više od 600 povređenih u bolnice u glavnom gradu Jaundeu i u luci Duali gde je voz išao, da rasterete bolnicu u mestu Esek kod koga se desila nesreća.

Predsednik Kameruna Pol Bija naredio je da se povređeni evakuišu iz Eseka jer tamošnja bolnica nema mogućnosti da zbrine tolike pacijente.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.