Građani EU od danas ne plaćaju roming

Od danas nema troškova rominga u Evropskoj uniji, što su evropski zvaničnici pozdravili kao pravu priču o evropskom uspehu.
Građani EU od danas ne plaćaju roming
Foto: Pixabay
U zajedničkom saopštenju Antonio Tajani, predsednik Evropskog parlamenta, Džozef Maskat premijer Malte čija zemlja je aktuelna predsedavajuća EU i Žan Klod Junker, predsednik Evropske komisije napisali su da je ovo jedan od najopipljivijih uspeha EU.
 
"Evropska unija će zbližiti ljude i olakšati njihove živote. Ukidanje naplate rominga je prava priča o evropskom uspehu. Od sada će gradjani koji putuju unutar EU moći da zovu, šalju poruke i povezuju svoje mobilne uredjaje s internetom po istim cenama koje plaćaju kod kuće. Eliminisanje troškova rominga jedan je od najvećih i najopipljvljih uspeha EU," naveli su oni.
 
U saopštenju se dodaje da su tokom poslednjih 10 godina EU institucije radile mnogo na tome da srede taj tržišni nedostatak.
 
"Svaki put kada je evropski gradjanin prešao neku EU granicu, za odmor, rad, studije ili samo na jedan dan, morao je da brine o korišćenju svog telefona i velikom telefonskom računu zbog troškova rominga. Troškovi rominga će sada otići u prošlost. Od danas ćete moći da budete povezani dok putujete u EU po istoj ceni kao kod kuće," navodi se u saopštenju.
  • Novosadjan

    16.06.2017 01:55
    Gradjani srbije ga odavno ne plaćaju posto nemaju para da odu u zonu rominga mislim na ljude ne na elitu srbsku
  • Jeegy

    15.06.2017 23:41
    Roaring :)
    Nekad ste isli po jeftinije i kvalitetnije gorivo u EU...sada mozete da idete u EU da telefonirate jeftinije..... salim se...telefon je prevazidjen, korsitite Skype :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet