Nakon skandala s jajima, Holandija testira i meso

Holandija testira pileće meso koje dolazi sa živinarskih farmi koje su pogođene skandalom sa zatrovanim jajima, kako bi utvrdila da li je i meso kontaminirano.

U centru istrage je, kako je saopšteno, "više desetina" farmi koje proizvode jaja i pileće mesto.

Trgovci na malo u nekoliko evropskih zemalja povukli su milione jaja sa polica supermarketa, pošto se proširio strah od toga da ona sadrže insekticid fipronil, potencijalno opasnu supstancu.

U Holandiji će možda biti potrebno da se ubije milioni kokošaka.

Svetska zdravstvena organizacija smatra da je fipronil umereno toksičan, ali dodaje da velike doze mogu prouzrokovati oštećenje organa.

Evropska komisija je juče upozorila da je moguće da su jaja zatrovana insekticidom prodavana u sedam zemalja, čime je ovaj skandal dobio velike razmere.

Holandske i belgijske vlasti su navele da insekticid potiče od snabdevača proizvoda za čišćenje u Holandiji.

Velika Britanija i Francuska potvrdile su da je određena količina takvih jaja ušla na njihovo tržište, a Belgija se našla na udaru kritika zbog prikrivanja skandala iako je još u junu znala da je u jajima prisutan fipronil.

Francuska vlada je saopštila da je u dve fabrike hrane u centralnom i zapadnom delu zemlje pronađeno 13 tovara jaja iz Holandije koja su kontaminirana fipronilom.

  • Vule

    08.08.2017 20:51
    Biće mesa za Smrdiju
    Šteta da se baci, a M... može lepo da zaradi i "kupi" još koji hektar zemlje!
  • Veganka

    08.08.2017 19:23
    Istina o industriji jaja i piletine konacno isplivala na videlo!
    http://www.youtube.com/embed/lk49AaXbZnI
  • super?

    08.08.2017 18:34
    Eto nama uskoro u prodavnicama jaja po akcijskim cenama

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).