Osuđena na sedam dana zatvora jer neće da vakciniše dete

Amerikanka Rebeka Bredou iz Mičigena osuđena je na sedam dana zatvora jer je odbila naredbu suda da vakciniše sina.
Bredou se dogovorila sa svojim mužem da neće vakcinisati devetogodišnjeg sina. 
 
Roditelji u Mičigenu legalno mogu da odlože ili izbegnu vakcinisanje deteta zbog svojih uverenja, ali Bredou je napravila prekršaj nakon što je prekinula ugovor s bivšim mužem koji je potpisala u novembru 2016. godine, a tiče se imunizacije sina.
 
Osuđena je u sredu na sedam dana zatvora nakon što nije poslušala naredbu sudije. Par se razveo 2008. godine, ali su imali zajedničko starateljstvo. Otac je želeo da mu sin bude vakcinisan.
 
"Radije ću sedeti iza rešetaka zbog svojih uverenja nego dati svome sinu nešto u šta ne verujem", kazala je Bredou.
 
Procenat vakcinisane dece u Mičigenu je najniži u SAD-u.
 
Barbara Lo Fišer iz Informativnog centra za vakcinaciju rekla kako ovo nije prvi slučaj da je roditelj osuđen na kaznu zatvora jer nije vakcinisao dete.
 
Vlada Mičigena ne obavezuje na imunizaciju dece, ali je izdala preporuku, dok lokalne škole imaju svoje pravilnike. Ukoliko deca nisu vakcinisana, a škole to zahtevaju, dete ne sme da ide u školu zbog čega roditelj može biti kažnjen zatvorom.
 
Iz ovog razloga sve veći broj roditelja odlučuje se da decu školuje kod kuće.
  • Novosadjanin

    09.10.2017 13:38
    oduzeti joj dete
    Tako je, zbog svojih uverenja cu rizikovati sopstveno dete nekom od bolesti koje su zahvaljujuci toj istoj vakcinaciji svedene na najnizi moguci minimum ikada u istoriji covecanstva... Ja ne znam je l' opet treba da se vrate vremena pre vakcina, kada su deca redovno umirala do desete godine zbog tih bolesti. **** neka veruju i u ravnu Zemlju i u judeomasonske zavere, ali neka ne namecu to ljudima okolo i svojoj deci koja se ugledaju na njih.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet