Beriša: Vlast kontroliše proizvodnju marihuane u Albaniji

Bivši albanski premijer i predsednik Salji Beriša optužio je albansku vladu da direktno kontroliše šverc droge u Albaniji.
Beriša: Vlast kontroliše proizvodnju marihuane u Albaniji
Foto: Pixabay
Prema njegovim rečima, više od devet milijardi evra vredne droge sakriveno je u albanskim tunelima.
 
U intervjuu za televiziju Njuz 24, Beriša je optužio albansku vlast, predvođenu premijerom Edijem Ramom, da je direktno umešana i da kontroliše proizvodnju i šverc marihuane u Albaniji.
 
"Premijer Edi Rama je direktno umešan u proizvodnju, a sada i u sakupljanje droge... Tvrdim da je više od devet milijardi evra vredne droge sakriveno u tunele u Albaniji", rekao je Beriša.
 
On je naveo da su optužbe protiv bivšeg ministra unutrašnjih poslova Sajmira Tahirija tačne, jer je, kako je rekao, Tahiri imao svoju ulogu u bandi porodice Habnilaj, koja je obavljala veliki šverc droge od Albanije do Italije.
 
Prema njegovim rečima, ima dokaza i da je brat sadašnjeg ministra unutrašnjih poslova Fastmira Džafaja deo velikog šverca albanske droge u inostranstvo.
  • Lala

    26.10.2017 05:07
    Crnjak
    Ni kod nas situacijanije bolja, stim da drzava kontrolise protok i distribuciju narkotika.
  • @ Beli

    25.10.2017 21:41
    Sjajan komentar. Nadovezao bih se i sa podatkom da Evropska Unija, još uvek utvrđuje tj. traga za pravnom državom u Tirani. Vlast u Albaniji je podeljena po plemenima, odnosno fisovima, i ovo moju tvrdnju nikako ne treba doživeti kao neki stereotip, upravo zbog toga što je taj podatak potvrđen i nizom izveštaja Evropske komisije.
  • Beli

    25.10.2017 19:53
    95% stanovnika Srbije, pa i Balkana, nema predstavu o kakvoj se kaubojštini od Države radi u slučaju Albanije. Ok, stavovi da se radi o mordoru ili pak zemlji daleko razvijenijoj od Srbije svakako ne stoje. Prosečna plata u Tirani je oko 200 dolara, dok je u gradovima kao što su Skadar i Elbasan cifra daleko niža, i iznosi negde oko 120 usd. Situacija u promorskim gradovima je nešto bolja i tu se plata vrti oko 150 usd. Što se tiče marihuane, izneću podatke EU, i oni kažu da čak 70% poljoprivrednih radnika u Albaniji, radi na kultivisanju marihuane. EU nama ispostavlja probleme vezane za sudstvo i pravnu državu ( što je i normalno za državu koja je pred ulaskom u Uniji), dok je sa Albanijom u gotovo svim pregovorima sa Unijom, na stolu "Canabidation issue". Još nisu stigli do priča o pravnim drzavama i slobodama govora.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).