Los Anđeles tajms prodat za pola milijarde dolara

List Los Anđeles tajms će preći u ruke lokalnog milijardera za cenu od 500 miliona dolara, i tako okončati napeti period u vlasništvu Čikago tribjuna.
Patrik Son-Šiong je jedan od najbogatijih ljudi u Los Anđelesu i, prema podacima Forbsa, najbogatiji lekar u SAD, s imovinom od 7,8 milijardi dolara.
 
Današnja objava znači da će LA tajms prvi put posle 18 godina biti u lokalnom vlasništvu. List je nedavno promenio glavnog urednika, treći put u poslednjih šest meseci, a novinari su se prvi put u 136 godina dugoj istoriji lista organizovali u sindikat.
 
Sukobi Tajmsa i čikaških vlasnika su bili česti i sve oštriji. Son-Šiong ima manjinski udeo vlasništva u košarkaškom klubu Los Anđeles Lejkers.
 
Pre njega, osnivač Amazona Džef Bezos je kupio Vašington post za 250 miliona dolara, a vlasnik bejzbol kluba Boston Red soks Džon Henri je preuzeo Boston gloub za 70 miliona dolara.
  • Mile zlojeb

    08.02.2018 08:34
    Za koliko bi tek bio prodat Informer sa Vučićevićem u paketu?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.