Uhapšen vegan jer je rekao da mu nije žao što su teroristi ubili mesara

Vegan iz Francuske, koji je na svom Fejsbuk profilu napisao da mu nije žao mesara koji je poginuo u napadu islamiste u supermarketu prošle sedmice, uhapšen je i mogao bi da bude osuđen na zatvorsku kaznu, saopšteno je iz policije.
Ovaj čovek bi trebalo danas da se pojavi pred sudom pod optužbom za "praštanje teroristima", dva dana nakon što je aktivista levice kažnjen uslovno na godinu dana jer je slavio smrt policajca Arnauda Beltrama, druge žrtve istog napada.
 
Praštanje terorizma nosi zatvorsku kaznu do pet godina, kao i novčanu kaznu u iznosu od 75.000 evra.
 
Udruženje mesara Francuske je saopštilo da je uložilo tužbu protiv autora objave na Fejsbuku, koja je uklonjena.
 
Optuženi vegan živi u selu Sen Guden, nedaleko od grada Trebe, u kojem se dogodio napad.
  • Marija

    04.04.2018 20:59
    Veganka
    Cini se da je prica o ljudskim pravima i slobodama dostigla vrhunac apsurda jer kao da vise nismo u stanju da razlikujemo dobro od loseg, govor mrznje od slobode govora. Cinjenica je da zivimo u jezivo licenernom svetu jer je ubijanje (zivotinja) jos uvek legalno, ali nije legalno da neko o tome kaze sta misli iako ocigledno ne propagira fasisticki stav, vec je u pitanju samo izraz nemoci i besa zbog surovosti sveta koji ne zeli da cuje i vidi na kakav holokaust primoravamo zivotinje u industriji mesa, mleka, jaja, koze i krzna.
  • Sandra

    04.04.2018 18:22
    veganka
    Ne slažem se da treba likovati nad tuđom nesrećom, ali ovo je sasvim opravdan sentiment jednog vegana koji živi u karnističkom svetu. Kontroverzno je javno izlagati ovekve stavove danas, ali ovo je prirodna reakcija kada nesreća zadesi nekog ko nesreću seje.
    Nekima od vas bilo bi drago da smrt (odnosno pravda) zadesi nekog ko svakodnevno ubija pse i mačke maljem po glavi, zar ne? Sve to su životinje koje osećaju patnju i bol i koje trpe masovnu nepravdu. (Ubije se 56 milijardi životinja godišnje samo za ljudsku ishranu i to bez morskog sveta)
  • Filozof

    29.03.2018 17:22
    Udri ga - misli!
    U takozvanom slobodnom demokratskom svetu, ispunjenom svekolikim ljudskim pravima,
    postaje sve popularnije da ljudi odgovaraju zbog svog mišljenja, stava a ne sumnjam - uskoro i raspoloženja. Biće da u senci toga ipak stoje vladari sveta.
    Spram ovih novokompanovih slobodara, islamski propisi su čista sloboda čoveka.
    Naravno, oni klasični, neradikalni.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.