Nastradao spasilac koji je pomagao zarobljenim dečacima

Tokom akcije spasavanja 12 dečaka i njihovog trenera iz pećine na severu Tajlanda poginuo je jedan spasilac.
Radi se o bivšem roniocu tajlandske mornarice Saman Gunanu koji je izgubio svest dok je izlazio iz pećinskog kompleksa, u koji je dostavljao boce sa kiseonikom.
 
"Njegov zadatak je bio da isporuči boce sa kiseonikom. On nije imao dovoljno kiseonika za sebe dok se vraćao", rekao je jedan tajlandski zvaničnik i dodao da se radi o čoveku koji je nekada radio u mornarici, a sada se priključio akciji spasavanja.
 
Komandir tajlandskih mornaričkih foka Arpakorn Jukongku rekao je da će se operacija nastaviti. U akciju spasavanja dečaka uključeno je 1.000 osoba, a među njima su ronioci, vojno osoblje i volonteri.
 
To je dodatno pojačalo strahove i oslabilo nade da bi zarobljeni dečaci i njihov trener mogli da budu spaseni ronjenjem. Lekari su ranije procenili da su oni previše slabi da bi izdržali dugačko ronjenje kroz lavirinte pećine, koje je inače teško i za profesionalne ronioce.
 
Zvaničnici su rekli i da zabrinjava to što se nivo kiseonika u komori pećine, u kojoj se dečaci nalaze, smanjuje.
 
Za sada dečaci su u dobrom zdravstvenom stanju i redovno im se dostavljaju hrana i lekovi.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet