Ronaldo platio 13,5 miliona i izbegao zatvor

Portugalski fudbaler Kristijano Ronaldo platio je 13,5 miliona španskim vlastima na ime poreza, pa mu je tako izrečena uslovna kazna od dve godine zatvora.
Novi fudbaler Juventusa će ukupno platiti 18,8 miliona evra zbog utaje poreza, prenose španski mediji. U istim izveštajima se navodi da je Ronaldo pristao na nagodbu da bi slučaj bio zatvoren, a pošto mu je to prvi prekršaj neće završiti iza rešetaka.
 
Ronaldova prva uplata je realizovana prošle nedelje. On je optužen da je Španiju oštetio za više od 14 miliona evra od 2011. do 2014. godine. Zbog nagodbe je ta suma smanjena na 5,7 miliona, ali zbog kamate i dodatnih kazni Ronaldo će morati da plati pet miliona više nego što je utajio.
 
Pre Ronalda, sličnu nagodbu postigao je i fudbaler Barselone Lionel Mesi, kome je izrečena uslovna zatvorska kazna od 21 meseca. Argentinac je platio 1,7 miliona evra zbog utaje poreza između 2007. i 2009. godine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Belorusija zabranila Dojče vele

Beloruske vlasti proglasile su danas beloruski servis nemačkog državnog medija Dojče vele ekstremističkom organizacijom i zabranile njegove aktivnosti u zemlji.