Koka-kola s tržišta u Hrvatskoj privremeno povlači i određene sokove

Koka-kola Hrvatska saopštila je da privremeno povlači određene proizvode.
Koka-kola s tržišta u Hrvatskoj privremeno povlači i određene sokove
Foto: Pixabay
Kako navodi, analiza nije pokazala nepravilnosti u proizvodnji ili u proizvodima, ali proizvode povlače do završetka zvanične istrage.
"Privremeno povlačimo jednu seriju Koka-kola Original Taste 500ml u plastičnoj ambalaži (PET), proizvedenu 11. oktobra 2023. s rokom trajanja do 11. aprila 2024. Iako naša interna analiza nije pokazala nepravilnosti u proizvodnji ili u proizvodima, takođe smo doneli odluku o privremenom povlačenju dve ograničene serije Romerquelle Emotion Blueberry Pomegranate 330ml u staklenoj ambalaži do završetka službene istrage. Reč je o serijama proizvedenim 27. maja 2023. (s rokom trajanja do februara 2024.) i 22. juna 2023. s rokom trajanja do marta 2024", navodi se.
Državni inspektorat Hrvatske privremeno je zabranio stavljanje na tržište bezalkoholnih gaziranih pića za koje se sumnja da su doveli do trovanja i naložio njihovo povlačenje, saopšteno je danas u Zagrebu.
 
U saopštenju se navodi da je sanitarna inspekcija odmah po primanju informacije o događanju u Rijeci obavila inspekcijski nadzor u ugostiteljskim objektima i kod distributera u tom gradu. Dodaje se da su uzeta četiri uzorka Romerkel (Romerquelle) pića za analizu u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo (HZJZ).
 
"Ističemo da u inspekcijskim nadzorima u prometu nije zatečena suspektna serija Romerquelle Emotion Blueberry Pomegranate 330 ml, a koju je konzumirala osoba sa zadobijenim telesnim povredama", navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu inspektorata.
 
Navodi se i da je zbog jučerašnjih novih informacija o događanjima na Prirodno-matematičkom fakultetu u Zagrebu sanitarna inspekcija izuzela "jedan uzorak Coca cola, Original taste, Gazirano osvežavajućeg bezalkoholnog pića od 500 ml iz samposlužnog aparata i još dva uzorka Coca cola Original taste i Zero pića od 2 l iz maloprodajne trgovine".
"U cilju zaštite javnozdravstvenog interesa i zaštite zdravlja ljudi, odnosno postojanja sumnje da hrana nije sigurna, a u skladu s Zakonom o hrani sanitarna inspekcija je trgovačkom društvu privremeno zabranila stavljanje na tržište i (tražila) povlačenje suspektnih proizvoda", istaknuto je u saopštenju.
 
Državni inspektorat je najavio da će po primanju rezultata analiza sanitarna inspekcija preduzeti zakonom propisane mere i o njima obavestiti javnost.
 
U Hrvatskoj je od juče prijavljeno više slučajeva sumnje na trovanje gaziranim pićima, a reč je uglavnom o lakšim povredama, osim u slučaju u Rijeci gde je pacijent zadobio hemijske povrede jednjaka, ali je stabilno.
 
Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je danas da se zasad preliminarno može reći da je dvoje od svih slučajeva direktno u vezi s konzumacijom pića. Hrvatski zavod za javno zdravstvo izdao je preporuke za postupanje u slučaju gutanja sumnjive tečnosti.
  • Nismo isti i nikad

    08.11.2023 21:42
    nismo bili isti.
    Pises gluposti, tipicne za jugoslovena iz Srbije. 91' ste svi trebali stati iza imena Jugoslavije i mirnog razdruzivanja ali ne, vi ste sanjali stvaranje Velike Srbije a na prosvjedu protiv tenkova tkz. JNA koji su krenuli ka Vukovaru i Istocnoj Slavoniji na Trgu Slobode u NS u skupilo se ravno 10 ( deset ) gradjana NS a. Ovu aferu o trovanju u HR svi pomno prate i to je tema br. 1. Na Index.hr u lijevo liberalnom portalu koji je ujedno i najcitaniji elektronski medij u RH ovo je tema broj 1. tako da tvoje tvrdnje ne stoje. Mozda bi u Srbiji bilo tako, u Hrvatskoj nije.
  • B

    08.11.2023 16:08
    tuga
    Ovaj banalan primer pokazuje da je malo jaca korporacija mocnija od kvazidrzava nastalih na prostoru ex Yu.
    I o ovome se pise malo, jer medij koji od ovog napravi pricu ce ostati bez sponzora ODMAH.
    Umesto politickog komesara sad je tu Marketing manager da objasni sta su nono teme.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet