Uhapšeno desetak saradnika vladike Jovana Vraniškovskog

Makedonska policija danas je uhapsila desetak osoba, najbližih saradnika vladike Ohridske arhiepiskopije SPC Jovana Vraniškovskog, zbog sumnje za krivično delo pranje novca.
Makedonska policija danas je uhapsila desetak osoba, najbližih saradnika vladike Ohridske arhiepiskopije SPC Jovana Vraniškovskog, zbog sumnje za krivično delo pranje novca.

Prema navodima TV Sitel, u ovo krivično delo navodno je uključeno petnaestak ljudi, među kojima su i vladike Marko Kimev i David Ninov, koji su nedostupni policiji.

Navodno su u ovoj akciji, prema TV Sitel, privedeni članovi uže porodice Vraniškovskog, svešteno osoblje, monahinja i privrženici Ohridske arhiepiskopije SPC.

Finansijskim sredstvima koja su nelegalno stekli, oni su navodno planirali da kupuju imovinu u Skoplju i Štipu. Svi privedeni su izvedeni pred istražnog sudiju.

  • ProVokator

    22.05.2012 18:11
    @pop

    A to što je vladika kriminalac nema veze?

    Pa nije to Srbija gde je crkva nedodriljiva i može da radi šta hoće!
  • Pop

    22.05.2012 06:58
    Ovde se radi o klasicnom progonu coveka koji je prihvatio dogovor SPC i MPC. Inace dogovor je u Nisu potpisala i MPC, ali se povukla nakon pritiska makedonskih politicara. Dogovorom je data puna nezavisnost MPC koja bi samo nominalno bila deo SPC, ali sa svim pravim da samostalno odlucuje o svim crkvenim pitanjima. Veza sa SPC bi bila samo simbolicna, a kroz izvesno vreme MPC bi dobila i punu autokefalnost. E sad kada je MPC odustala vladika Jovan i svi monasi MPC su ostali verni dogovoru i odtada pocinje njihov progon. Vladika Jovan je inace bio mitropolit velsko-vardarski. Bio je najperspektivniji episkop MPC i vec vidjen kao buduci mitropolit MPC. Ali posto je prihvatio potpisani dogovor, naprasno je postao lopov i perac para.
    Zato svi vi koji lajete znajte da ovog coveka progone na pravdi Boga samo zato sto se drzao svoje reci i kanonskog prava.
  • Doup

    21.05.2012 18:38
    boziji ljudi
    Blago nasoj crkvi sa ovakvim popovima. Nema gore antireklame od popova koji voze luksuzne automobile, trpaju nos gde im nije mesto, zive u vilama sa pozlacenim namestajem, kradu i na kraju pojedincima pedofilima itd.

    I crkva ih uvek brani i ne moze im nista, osim da ih posalje u penziju, koju nisu zasluzili...

    Sto ne objave koliko se ljudi na popisu izjasnilo kao pravoslavni vernici i koliko ih je bilo na proslom popisu...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet