Info
21.05.2012.
18:15
Makedonska policija danas je uhapsila desetak osoba, najbližih saradnika vladike Ohridske arhiepiskopije SPC Jovana Vraniškovskog, zbog sumnje za krivično delo pranje novca.
  • ProVokator

    22.05.2012 18:11
    @pop

    A to što je vladika kriminalac nema veze?

    Pa nije to Srbija gde je crkva nedodriljiva i može da radi šta hoće!
  • Pop

    22.05.2012 06:58
    Ovde se radi o klasicnom progonu coveka koji je prihvatio dogovor SPC i MPC. Inace dogovor je u Nisu potpisala i MPC, ali se povukla nakon pritiska makedonskih politicara. Dogovorom je data puna nezavisnost MPC koja bi samo nominalno bila deo SPC, ali sa svim pravim da samostalno odlucuje o svim crkvenim pitanjima. Veza sa SPC bi bila samo simbolicna, a kroz izvesno vreme MPC bi dobila i punu autokefalnost. E sad kada je MPC odustala vladika Jovan i svi monasi MPC su ostali verni dogovoru i odtada pocinje njihov progon. Vladika Jovan je inace bio mitropolit velsko-vardarski. Bio je najperspektivniji episkop MPC i vec vidjen kao buduci mitropolit MPC. Ali posto je prihvatio potpisani dogovor, naprasno je postao lopov i perac para.
    Zato svi vi koji lajete znajte da ovog coveka progone na pravdi Boga samo zato sto se drzao svoje reci i kanonskog prava.
  • Doup

    21.05.2012 18:38
    boziji ljudi
    Blago nasoj crkvi sa ovakvim popovima. Nema gore antireklame od popova koji voze luksuzne automobile, trpaju nos gde im nije mesto, zive u vilama sa pozlacenim namestajem, kradu i na kraju pojedincima pedofilima itd.

    I crkva ih uvek brani i ne moze im nista, osim da ih posalje u penziju, koju nisu zasluzili...

    Sto ne objave koliko se ljudi na popisu izjasnilo kao pravoslavni vernici i koliko ih je bilo na proslom popisu...
  • Cifre

    21.05.2012 18:32
    Ma nije moguce, svestenik i novac?
    Deja Vu, rekli bi ovi koji se secaju Irineja i njegovog sedmocifrenog, svevisnjeg, duhovnog apetita.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna