Jak zemljotres u Japanu, cunami udario u obalu

Cunami visok jedan metar pogodio je severoistočnu obalu Japana nakon zemljotresa jačine 7,3 stepena po Rihteru.

Cunami visok jedan metar pogodio je severoistočnu obalu Japana nakon zemljotresa jačine 7,3 stepena po Rihteru. Nema izveštaja o šteti i žrtvama. U Fukušimi bezbedno.

Nakon prvog zemljotresa registrovan je i naknadni udar snage 6,2 stepena, a odmah je proglašena uzbuna i naređena evakuacija u nekim mestima priobalja.

Epicentar potresa na severoistoku zemlje bio je u Tihom okeanu na dubini od oko 10km, udaljen od obale 240km, a od Tokija 492km. Ipak, zgrade u glavnom gradu su se žestoko zatresle, javljaju agencije.

Radnici nuklearke Fukušima su se iz predostrožnosti sklonili na bezbedna mesta u kompleksu, a saopšteno je da su svi sistemi stabilni i da nema opasnosti.

U martu 2011. godine Japan je pogodio snažan zemljotres magnitude 9 stepeni, posle koga je razorni cunami udario istočnu obalu zemlje. U katastrofi je stradalo više od 15.000 ljudi, nestalo je više od 3.200 osoba, a došlo je i do nuklearnog incidenta u Fukušimi.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.