Zagreb: Povređeni podmetao eksploziv

Muškarac povređen u eksploziji koja je oko ponoći potresla Zagreb odgovoran je za oba bombaška napada u tom gradu.

Muškarac povređen u eksploziji koja je oko ponoći potresla Zagreb odgovoran je za oba bombaška napada u tom gradu.

Nova eksplozija se dogodila u blizini autobuske stanice u Aleji Bolonje pet minuta posle ponoći i to samo dva dana nakon što je voz naleteo na bombu na pruzi. Povređena je jedna osoba, policija je privela 14 osoba, a motivi za napad još nisu poznati. Zvaničnici kažu da nema elemenata koji bi okvalifikovali ove incidente kao teroristički akt.

Portal Index navodi da je od policijskih izvora dobio potvrdu da je povređen 53-godišnjak V. B. odgovoran za bombu, dok "Jutarnji" dodaje da je njegov stan pretresen. Policijski izvori su medijima rekli da se veruje da muškarac nije povezan ni sa jednom organizacijom već da se radi o individualnom činu jedne nestabilne osobe.

Osobu za koju se veruje da je bombaš u bolnici trenutno čuvaju policajci. On je na odeljenju za hirurgiju KBC-a Sestara milosrdnica, s povredama kože i potkožnog tkiva od parčadi bombe i tamo će ostati do daljnjeg.

Ranije danas, mediji su, pozivajući se na dojave čitalaca, spekulisali da je bilo više od jedne eksplozije, navodeći da ih je bilo bar još tri. Načelnik Uprave kriminalističke policije Vitomir Bijelić rekao je jutros da je eksplozija na autobuskoj stanici "jedina noćašnja eksplozija toga tipa".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet