Uhapšeni dileri droge iz Albanije i sa Kosova

Zagrebačka policija, u koordinaciji sa Kancelarijom za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala uhapsila je organizovanu grupu dilera droge i uhapsila pet hrvatskih građana.
Zagrebačka policija, u koordinaciji sa Kancelarijom za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala uhapsila je organizovanu grupu dilera droge i uhapsila pet hrvatskih građana.

Kako je saopšteno iz zagrebačke policijske uprave, pored pet juče uhapšenih, zbog sumnje da su i oni umešani u šverc droge, od ranije su u istražnom zatvoru u Zagrebu i Sloveniji još dva građanina.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je jedan hrvatski državljanin poreklom sa Kosova organizovao zločinačko udruženje tako što je povezao šest hrvatskih državljana koji su od leta 2012. godine, sa teritorija Albanije i Kosova na područje Hrvatske i država zapadne Evrope prošvercovali najmanje deset kilograma heroina. Vrednost zaplenjene droge u prodaji na ilegalnom tržištu iznosila bi više od milion kuna (131.930 evra), dok bi vrednost droge u uličnoj preprodaji bila znatno veća, jer se radi o heroinu visoke čistoće.

Protiv svih osumnjičenih podneta je krivična prijava, a protiv glavnoosumnjičenog zbog osnovane sumnje da je počinio krivično delo zločinačkog udruživanja u cilju neovlašćene proizvodnje i prometa droga.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet