Rim: Podmetnut požar u školi

Srednja škola Sokrat u Rimu, poznata po angažovanosti đaka u borbi protiv homofobije, jutros je gotovo uništena u podmetnutom požaru.
Srednja škola Sokrat u Rimu, poznata po angažovanosti đaka u borbi protiv homofobije, jutros je gotovo uništena u podmetnutom požaru.

Gradonačelnik Rima Injacio Marino ocenio je da je podmetanje požara u ovoj školi koja je i ranije bila meta napada, "šamar gradu". "Pogodio nas je ovaj kriminalni čin, ovo je veliki šamar u lice ne školi, već čitavom gradu", kazao je gradonačelnik.

Uprkos naporima vatrogasaca da spreče širenje vatre, požaru u srednjoj školi Sokrat, u četvrti Garbatela, uništio je više od polovine zgrade, prenose italijanski mediji. Na mesto požara odmah je došao i potpredsednik pokrajine Lacio, Masimilijano Smeriljo koji je precizirao da je šteta velika, jer je vatra u potpunosti uništila prvi sprat škole. On je dodao i da su vandali ulaz u školu gađali jajima.

Škola, istaknuta po borbi protiv homofobije, već je dva puta bila meta napada u poslednjih pet meseci kada su njeni zidovi išarani homofobičnim natpisima.

"Napasti školu je kukavički čin koji pogađa čitavu zajednicu. Siguran sam da će se istragom brzo utvrditi ko su krivci", rekao je Smeriljo, dodavši da će vlasti Lacija odmah učiniti sve što je moguće da odmah počne hitna rekostrukcija škole.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet