Ukrajina rekla "ne" EU

Ukrajinska vlada je naložila obustavu priprema za potpisivanje sporazuma o pridruživanju sa Evropskom unijom, objavljeno je danas na sajtu Vlade u Kijevu.

Ukrajinska vlada je naložila obustavu priprema za potpisivanje sporazuma o pridruživanju sa Evropskom unijom, objavljeno je danas na sajtu Vlade u Kijevu.

Time je konačno ugašena nada da će Ukrajina na samitu u Vilnjusu sledeće nedelje potpisati taj važan sporazum. Umesto toga, ukrajinska vlada je predložila osnivanje trostrane trgovinske komisije između Ukrajine, EU i Rusije.

Parlament Ukrajine izjasnio se danas protiv seta zakona koji bi omogućili da se bivša premijerka Ukrajine Julija Timošenko, osuđena za korupciju, leči u inostranstvu. Za set zakona glasalo je manje od 200 poslanika, a za usvajanje je bilo potrebno 226.

Vladajuća stranka Viktora Janukoviča - "Patrija regiona" nije učestvovala u glasanju, a predstavnici opozicije su reagovali uzvicima "Sramota! Sramota!".

Evropski izaslanici - bivši poljski predsednik Aleksander Kvasnijevski i bivši predsednik Evropskog parlamenta Pat Koks prisustvovali su sednici parlamenta.

Slučaj Timošenko se smatrao najvećom preprekom za potpisivanje sporazuma o pridruživanju Ukrajine sa EU, budući da EU tvrdi da je bivša premijerka osuđena iz političkih motiva i da je u njenom slučaju pravda primenjena selektivno.

  • НиколаНС

    21.11.2013 19:40
    Честитам Украјина
    Свака част Украјина. Само будале не знају шта их чека у ЕУ. Разлика између циљева Хитлерове Немачке и данашње ЕУ је минимална. Ако уопште и постоји.
  • v

    21.11.2013 16:48
    neće biti da su oni sami od sebe prekinuli sve to već rusima ližu šapu isti je to mazohizam kao kod srbijanaca!
  • тачка

    21.11.2013 16:43
    Србија
    Имаћемо времена да се кајемо натенане!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet