Ukrajina uvela oštre mere štednje

Ukrajinska vlada uvela je više mera usmerenih na štednju budžetskih sredstava.
Ukrajinska vlada uvela je više mera usmerenih na štednju budžetskih sredstava.

Usvojene mere, između ostalog, uključuju privremeno ograničenje plata rukovodiocima i dnevnica za službeni put, smanjenje broja službenih automobila kao i kupovine vozila, nameštaja, mobilnih telefona i kompjutera, javile su agencije, prenoseći saopštenje vlade objavljeno na njenoj internet-stranici.

Spiskom sa 31 tačkom uvodi se obustavljanje kupovine automobila - osim vozila hitne pomoći, protivpožarnih i spasilačkih vozila, bele tehnike i uniformi. Svaka institucija moći će da koristi samo jedno vozilo, ukoliko drugačije nije predviđeno zakonom ili aktom ukrajinske vlade, a iz budžeta se neće više moći plaćati računi za mobilne telefone i čarter-letovi.

Vlada je zabranila formiranje novih budžetskih ustanova bez njenog odobrenja i naložila inventarizaciju odluka o formiranju takvih institucija u periodu od 2009. do 2014. godine. Takođe, uvedena je zabrana održavanja sajmova, festivala, kongresa, obeležavanja jubileja i istorijskih događaja.

Uredba se odnosi na vladu i druge državne organe, kao i na preduzeća, ustanove i organizacije koje su formirali organi državne vlasti i koje koriste budžetska sredstva.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet