Libija: U sukobima 24 ubijenih

Najmanje 24 osobe poginule, a oko 150 je ranjeno u sukobima u Bengaziju.
Najmanje 24 osobe poginule, a oko 150 je ranjeno u sukobima u Bengaziju.

Do sukoba je došlo između libijskih neregularnih snaga sa nekadašnjon islamističkom pobunjeničkom milicijom u Bengaziju.

Neregularne snage samoproglašene Libijske nacionalne armije koju vodi general u penziji Kalifa Haftar, granatirale su baze grupe Ansara al Šeria i druge islamističke milicije u Bengaziju, potvrdio je Haftarov portparol Haftar Mohamed al Hedžazi.

Nasilje koje je imalo uporište u libijskoj revoluciji 2011, dolazi nedeljama pošto je vlada priznala, po prvi put, postojanje "terorističkih grupa u zemlji" i navela da se mobiliše protiv njih, prenela je agencija AFP. Vlasti izbegavaju potpuni sukob sa teško naoružanim bivšim pobunjencima koji imaju (i dalje) uporišta u Bengaziju i drugim istočnim libijskijm regionima, dok ne budu u mogućnosti da učvrste vojsku i policiju.

Rojters dodaje da je nasilje primoralo libijskog premijera da naredi regularnoj vojsci da kontroliše sve oružane grupe - uključujući Haftarove snage u istočnom gradu, gde se milicije često sukobljavaju sa vojskom uz ubistava i bombaške napade koji su uobičajeni.

  • ---

    17.05.2014 06:46
    ---
    Sve u duhu "demokratije" i osnovnih "demokratskih principa".Vidi se koliko "demokratija" siri ljudsku svest i dozvoljava "slobodu" svakom gradjaninu Libijske dzamahirije.E tu je razlika u odnosu na vreme vladavine Gadafija."Bravo"

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.