Bugarska suspendovala radove na Južnom toku

Bugarska je obustavila radove na projektu Južni tok, saopštio je danas bugarski premijer Plamen Orešarski, nakon susreta sa grupom američkih senatora.
Bugarska je obustavila radove na projektu Južni tok, saopštio je danas bugarski premijer Plamen Orešarski, nakon susreta sa grupom američkih senatora.

"Primili smo zahtev od Evropske komisije, nakon čega sam naložio suspendovanje radova. Dalje aktivnosti će biti jasnije nakon dodatnih konsultacija s Briselom" izjavio je Orešarski, a prenosi Itar-Tas.

EU je u sredu zatražila od Bugarske da obustavi realizaciju Južnog toka. Predstavnica EK za energetiku, Sabina Berger, navela je tom prilikom dva pravna razloga za takav korak. Jedan je zahtev EK za usaglašavanje bilateralnih vladinih sporazuma za izgradnju Južnog toka sa normama Trećeg energetskog paketa.

Pored toga, Brisel je osumnjičio Bugarsku za narušavanje evropskih pravila prilikom raspisivanje tendera za izgradnju infrastrukturnih projekata i davanja privilegija ruskim i bugarskim kompanijama.

Rusija još nije primila bilo kakvo službeno obaveštenje od Bugarske o suspenziji radova na Južnom toku, saopštilo je danas rusko ministarstvo energetike.

Ovo pitanje bi, međutim, moglo da bude pokrenuto na trostranom sastanku o gasu između predstavnika Rusije, Ukrajine i EU, koji bi trebalo da se održe u ponedeljak u Briselu, istakao je portparol pomenutog ruskog ministarstva.

  • rusi napolje

    08.06.2014 16:09
    rusi napolje
    E sad bacuske napolje iz Srbije, jer nema nista od vaseg Juznog toka i vratite NIS Srbiji.
  • ha ha ha ha

    08.06.2014 15:58
    Posle susreta sa američkim senatorima je izjavio da je dobio zahtev EK!?!?!?
    Ili su američki senatori poštari, ili u stvari oni vode glavnu reč, i oni su morali biti pitani!

    Stvarno crtani film! Jesmo li već toliko glupi?
  • Agronom sa sela

    08.06.2014 15:42
    E, tako nam i treba
    Banananizacija Evrope teče po planu?! :(

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.