Rusija jača vazduhoplovstvo

Snage ruskog vojnog vazduhoplovstva trebalo bi da budu duplirane i tehnički potpuno obnovljene kako bi mogle da posluže kao okosnica snaga za brzo reagovanje. To bi trebalo da se dogodi u narednih pet godina, izjavili su vojni eksperti ruskoj agenciji Itar Tass.
Snage ruskog vojnog vazduhoplovstva trebalo bi da budu duplirane i tehnički potpuno obnovljene kako bi mogle da posluže kao okosnica snaga za brzo reagovanje. To bi trebalo da se dogodi u narednih pet godina, izjavili su vojni eksperti ruskoj agenciji Itar Tass.

Pozivajući se na neimenovani izvor iz vrha Generalštaba ruske vojske, ta agencija navodi da je rukovodstvo ruskog Ministarstva odbrane odobrilo ideju komandanta vazduhoplovnih snaga, general-pukovnika Vladimira Šamanova, da te snage budu gotovo dva puta veće nego sada i dostignu broj od 72.000 oficira i vojnika u narednih pet godina.

Padobranske trupe ruske armije udvostručiće broj oficira i vojnika u narednih pet godina i opremiće ih potpuno novim naoružanjem i ojačati ih kako bi one predstavljale okosnicu snaga za brzo reagovanje, potvrdilo je više vojnih izvora u Moskvi.

Prema navodima agencije Itar tass, padobranske trupe trebalo bi da broje 72.000 ljudi, a visokopozicionirani izvor u Generalštabu ruske armije rekao je da je Ministarstvo odbrane odobrilo pomenutu reformu na predlog zapovednika vazdušnih snaga general pukovnika Vladimira Šamanova.

Šamanov je prošle nedelje najavio da bi trebalo da budu proširene zone delovanja padobranaca izvan Rusije, koje će uz podršku avijacije i bespilotnih letelica biti osposobljeni za delovanje u dubini neprijateljske pozadine.Član vojno industrijske komisije ruske vlade Mihail Remizov ocenio je da su planovi za udvostručavanje snage padobranskih trupa sasvim realni i relevantni u svetlu pretnji Rusiji zbog ukrajinske krize.

Eksperti smatraju da je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu rešen da ispravi greške svog prethodnika Anatolija Serđukova čija je namera bila da postojeće trupe u čijem je sastavu 35.000 padobranaca prepolovi.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet