Ilić: U Srbiji nijedan slučaj autizma od vakcine

U Srbiji ne postoji nijedna prijava da je neko dete posle vakcinacije obolelo od autizma, izjavio je direktor Instituta "Batut" Dragan Ilić.
U Srbiji ne postoji nijedna prijava da je neko dete posle vakcinacije obolelo od autizma, izjavio je direktor Instituta "Batut" Dragan Ilić.

Ilić je rekao da se evidencija za neželjene reakcije striktno vodi i da svaki slučaj obolevanja od autizma ili neke druge bolesti zahteva da se urade sve potrebne analize i lekarski pregledi.

On je obrazložio da postoje neželjene reakcije na svaki lek, pa i na vakcinu, i da je najčešća neželjena reakcija pojava temperature.

"U svetu ne postoji naučno utemeljen dokaz o neposrednoj povezanosti vakcine sa pojavom autizma", naglasio je Ilić.

  • 08.04.2015 20:24
    @Milan

    U Rusiji bebe umiru odmah posle vakcine, što je mnogo gore od autizma. I kako to objašnjavaš? Zar misliš da slučajno umiru baš odmah posle vakcine?

    Evo prilog iz Ruske televizije o stradalim bebama.
    https://www.youtube.com/watch?v=oRd-shgaj04

    I ovo nije jedini slučaj. Kako to da živa i zdrava beba odmah posle vakcine se razboli i umre? Zar nije jasno? I pored toga tamo roditelje kao i ovde ubeđuju kako to nije od vakcine što je stvarno smešno.
  • LOL

    08.04.2015 13:36
    wtf za Xy
    Sudeći po tvom komentaru mogu da zaključim da si ti jedini tu koji priča neprimereno i "trabunja" o temi o kojoj nema pojma.Zaista mi je žao ako imaš dete sa autističnim poremećajem bilo kog stepena jar znam veoma dobro kako je živeti i raditi sa tom decom i koliko je taj poremećaj težak udarac na porodice u kojima oboleli žive.Iz tvog komentara mogu samo zaključiti da zaista nisi upoznao nikoga ko iole ima veze sa obolelim a kamoli lično nekoga ko ima taj poremećaj pošto se većina koji imaju dodirnih tačaka trudi da se upozna sa temom što ti očigledno nisi. WTF I lol stoji samo zato što oni koji spominju tu notornu glupost od veze između vakcine i autizma drugo ni ne zaslužuju.Ovim i prethodnim komentarom persone koje imaju autističnu osobu u okruženju se neće naći uvređenim jer kao što rekoh takvi ljudi se trude da se edukuju što više o ovom poremećaju.Dok oni drugi samo hrabro pričaju o nečemu o čemu nemaju pojma.
  • 08.04.2015 13:33
    Logican zakljucak koji se iz ovo malo baljezgarija namece je - da ili ni jedno dete nije obolelo od autizma za ceo period o kom ovaj covek govori, ili da ni jedno od obolelih od autizma nije primilo vakcinu. To je jedina situacija u kojoj bi se moglo tvrditi da veza ne postoji. Ili je caka u reci "prijava", tj. nije PRIJAVLJENO da je autizam deteta povezan za vakcinom. A sta, kao neko bi smeo da prijavi? Pa kome biste prodali sve te vakcine? Da se razumemo, desetinama godina deca primaju neke od starih vakcina i nije bilo autizma. Prasina je oko mmr vakcine, a gde je dima, ima i vatre kaze narod, i u sledecim godinama ce se izaci sa dokazima i bice ukinuta. Mark my words.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija