NBS za hleb i kolače dala pet miliona dinara

Narodna banka Srbije sklopila je nedavno ugovor vredan 4,9 miliona dinara za nabavku torti, kolača, hleba, i različitog drugog peciva za potrebe svog restorana.
Narodna banka Srbije sklopila je nedavno ugovor vredan 4,9 miliona dinara za nabavku torti, kolača, hleba, i različitog drugog peciva za potrebe svog restorana.

Posao da restoran opskrbi različitim slatkim đakonijama dobila je kroz pregovarački postupak jedna privatna pekara iz Beograda, piše "Alo".

Kako su precizirali u NBS, predmet ugovora o javnoj nabavci su različite vrste hleba, kifle, lepinje i druge vrste peciva, kao i sitni i komadni kolači i torte.

Iako je pekarska firma za dvogodišnji ugovor ponudila cenu od 4,48 miliona dinara, ugovor je sklopljen na sumu veću za 440.000 dinara. U NBS navode da količine pekarskih proizvoda ne mogu biti unapred određene.

"One se određuju u skladu sa potrebama, odnosno zahtevima korisnika usluga restorana, a planirane količine su određene kao maksimalne potrebne količine koje zadovoljavaju maksimalne teoretske kapacitete restorana. Imajući to u vidu, realizacija u skladu sa ovim ugovorom može biti i značajno manja od ugovorene i ponuđene vrednosti, u zavisnosti od prometa u restoranima NBS", kažu u NBS.

Kako dodaju, tu je i mogućnost promene cene u toku perioda važenja ugovora. "Ugovorena vrednost se, u skladu sa uslovima iz konkursne dokumentacije, dobija tako što se cena iz ponude uvećava za 10 odsto, a u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama", navode u NBS.

Takođe navode da je ta institucija centralna banka naše države, te da je neretko, gotovo svakodnevno, domaćin mnogim zvaničnicima iz inostranstva, MMF-a, Svetske banke, druge centralne banke, pa je u protokolarnoj obavezi da obezbedi službene prijeme. Vršeći ove obaveze, odnosno obezbeđujući obavezne prijeme u svojim restoranima, iz NBS-a poručuju da tako obezbeđuju značajne uštede finansijskih sredstava.

Na kraju, ističu da u njihovim restoranima korisnici plaćaju usluge.

  • Santinel

    05.05.2015 20:11
    Briga
    Boli vas briga sta se ovde pise i sta ljudi govore ,vi ste uzeli svoj deo kolaca i torte i sad mozemo da vam dunemo pod pendzer,Srbijo gde ti ides...aa ne zadugo ce ti islam ponovo zakucati na kapijama Beograda na vodi eeee prodane duse nije ni cudo sto Srbi izumiru kad su postali ovako pogani da nas nasi dedovi vide odrekli bi se nas istog momenta.
  • Tea

    05.05.2015 19:28
    Vi koji ste za njih glasali sram vas bilo.Jel vam doslo iz d***** u glavu,ocete vi jesti te kolace,malo sutra.Sram vas bilo.
  • Jozef K.

    05.05.2015 19:12
    Sram vas bilo !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija