"Poseta pape još hipoteza"

Apostolski nuncije u Srbiji, nadbiskup Orlando Antonini izjavio je da je poseta pape Franje Srbiji "još uvek hipoteza" i da nije ni u pripremi.

Apostolski nuncije u Srbiji, nadbiskup Orlando Antonini izjavio je da je poseta pape Franje Srbiji "još uvek hipoteza" i da nije ni u pripremi.

"Poseta pape Srbiji još je hipoteza: ništa, dakle, nije u pripremi. Ono što trenutno imamo su pozivi Vlade Srbije, prvo predsednika Borisa Tadića, a sada i predsednika Tomislava Nikolića", rekao je za "Politiku" Antonini, koji za nekoliko dana okončava svoj mandat na funkciji ambasadora Vatikana u Srbiji.

On je dodao da postoji i poziv katoličkih biskupa i, uopšte, "prirodno pravo ovdašnjih katolika da ih poseti poglavar njihove crkve".

Prema njegovim rečima, proces kanonizacije zagrebačkog nadbiskupa tokom Drugog svetskog rata Alojzija Stepinca neće biti nastavljen pre ili tokom rada zajedničke srpsko-hrvatske komisije i dogovora obe strane. On je izrazio zadovoljstvo zbog toga što su SPC i Katolička crkva u Hrvatskoj prihvatile predlog pape da osnuju mešovitu komisiju koja će istražiti činjenice o tom periodu istorije.

  • reciprocitet?

    26.09.2015 10:09
    a gdje je
    jevropa na koju se pozivaju...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija