Pošta Srbije: Imamo najniže cene na tržištu platnih usluga

Pošta Srbije je uputila demanti povodom teksta "Kako Pošta Srbije građane pljačka na sitno".
Pošta Srbije je uputila demanti povodom teksta "Kako Pošta Srbije građane pljačka na sitno".

Prenosimo ga u celosti.

"Odgovorno tvrdimo da Pošta Srbije nije podigla cene provizije i nikada nije imala minimalnu fiksnu proviziju u iznosu od 60 dinara. Napominjemo da je segment finansijskih usluga, pogotovo sa novim Zakonom o platnim uslugama, od 1. oktobra ove godine potpuno liberalizovan.

Uprkos tome, Pošta Srbije je lider među nosiocima platnog prometa i jedan od najznačajnijih činilaca na tržištu finansijskih usluga jer pruža najjeftiniju i najkvalitetniju uslugu. Kod nas se za račune Infostana i Pošta NET-a uopšte ne naplaćuje provizija, dok je minimalna provizija za račune Telekoma, Telenora i EPS-a 35 dinara. Minimalna provizija za opšte naloge je 45 dinara, odnosno 1 posto od iznosa za uplate veće od 4.500 dinara. Ove cene provizija su najniže na tržištu finansijskih usluga u Srbiji. Primera radi, ova provizija kod Komercijalne banke iznosi 60 dinara, a kod Rajfajzen banke i Banke Inteza 100 dinara.

Koristimo ovu priliku da još jednom istaknemo da Pošta Srbije nije monopolista i da vodi društveno odgovornu politiku te tako ima najniže cene na tržištu platnih usluga u konkurenciji sa još 30 poslovnih banaka, i jedina ih pruža na celokupnoj teritoriji Republike Srbije uključujući i Kosovo i Metohiju. Kako bismo potvrdili sve prethodno navedeno, o cenama platnog prometa se možete informisati i na sajtu Pošte Srbije, odnosno OVDE".

  • 29.10.2015 17:35
    Opet lazu...Bivsi SDK u Somboru naplacuje duplo manje provizije.
  • Srki

    29.10.2015 15:05
    E-banking
    Zašto uopšte vodimo polemiku oko pošte? Ignorisimo je! Ja imam za 190 dinara mesecno u jednoj banci i elektronsko bankarstvo i viza karticu. Provizija za racune ispod 4000-5000 dinara je 9 dinara, a preko 5000 je 18 dinara, nalog brzo prodje, a jeftinija je provizija nego u postama. Ne pamtim kada sam isao u postu ili banku! Sve se odradi sa racunara, tableta ili telefona sa android aplikacijom. Nema cekanja u redu, ispunjavanja uplatnice ili sl. Placam karticom, a za sitne potrebe (hleb i sl) podignem novac sa bankomata. Velika vecina domacinstava ima racunar i internet. Ne znam zasto su ljudi lenji da placaju elektronski? Sto se tice slanja posiljki, tu je brza posta (AKS, BEX, Post net, City...), dodju na kucnu adresu da preuzmu i donesu na kucnu adresu. Takodje, ko ima vremena ili ima nekog bliskog penzionera, racun informatike moze platiti na njihovom salteru bez provizije, racun EPS na salteru elektrovojvodine bez provizije...usput, penzioner se malo zabavi da mu/joj nije dosadno, a ionako ima pokaznu za GSP. Znaci, mozemo bez poste i jos da prodjemo jeftinije. Ali, nekima je navika jos uvek navika i ne zele da sebi malo ugode i bolje prodju.
  • 29.10.2015 11:00
    Не лажи! Ја преко теленор банке плаћам уплате на рачун 25 динара провизију!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.