Uhapšena četiri biznismena u Nišu zbog utaje poreza

Policija je uhapsila četiri biznismena iz Niša, Aleksinca, Beograda i Smedereva zbog sumnje da su oštetili državni budžet za više od 122,5 miliona dinara, saopštilo je danas MInistarstvo unutrašnjih poslova.
Policija je uhapsila četiri biznismena iz Niša, Aleksinca, Beograda i Smedereva zbog sumnje da su oštetili državni budžet za više od 122,5 miliona dinara, saopštilo je danas MInistarstvo unutrašnjih poslova.

Osumnjičenima, koji su uhapšeni po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu, određeno je zadržavanje do 48 časova nakon čega će biti sprovedeni u to tužilaštvo, navodi se u saopštenju policije.

Uhapšeno je odgovorno lice niškog Privrednog društva "Jugo-impeks" V. Š. (50) iz Niša, osumnjičen za poresku utaju, neosnovano iskazivanje iznosa za povraćaj poreza i falsifikovanje službene isprave.

Među uhapšenima je i M. K. (63) iz okoline Obrenovca, odgovorno lice Privrednog društva "Eko bel 026" iz Smedereva, osumnjičen za poresku utaju, pomaganje pri neosnovanom iskazivanju iznosa za povraćaj poreza i falsifikovanje isprave.

Uz B. M. (1983) iz Smedereva, odgovorno lice beogradskog Privrednog društva "Mapet" uhapšen je i S. K. (1973) iz Aleksinca, odgovorno lice samostalne radnje "Ofert" iz Grocke. Oni se terete za pomaganje pri poreskoj utaji i falsifikovanje službene isprave.

"Postoji sumnja da su od septembra 2011. do kraja septembra 2013. M. K., B. M. i S. K. sačinjavanjem fiktivne dokumentacije o navodnom prometu sekundarnih sirovina i bakarnih katoda omogućili V. Š. da utaji 122.577.443 dinara poreza", navodi MUP. Utaja je izvršena, kako se objašnjava, "po osnovu prava na odbitak prethodnog poreza pri obračunu poreza na dodatnu vrednost i izbegavanja plaćanja poreza na dohodak građana".

  • Nišlija

    29.10.2015 13:16
    "Jugo-impeks" je nekada bio jaka firma, vidi sada. Zato su i propali zbog ovakvog poslovanja, a bili su jedno vreme najači trgovinski lanac na jugu Srbije.
  • gavra

    29.10.2015 12:39
    ima ih i u NS
    Ima takvih i u Novom Sadu! Kada ce stici ovi nasi na red???

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.