Penzije i plate rastu manje od dozvoljenog po MMF-u

Povećanje primanja najstarijih i zaposlenih u javnom sektoru porašće manje nego što je dozvolio MMF, jer premijer smatra da je novac potreban za nove investicije i zapošljavanje mladih.
Povećanje primanja najstarijih i zaposlenih u javnom sektoru porašće manje nego što je dozvolio MMF, jer premijer smatra da je novac potreban za nove investicije i zapošljavanje mladih, pišu Novosti.

On je naglasio da će iskoristiti "manji okvir za povećanje penzija i plata, a da to niko normalan ko se bavi politikom u Srbiji ne bi rekao".

"Ja sam to rekao zato što me ne zanima ko će da glasa za mene, već samo to da Srbija bude zdrava zemlja, zato što želim da gledam u budućnost i da se menjamo", rekao je on. Pozdravljajući učesnike Švajcarsko-srpskog poslovnog foruma, koji je održan u Privrednoj komori Srbije, premijer je naglasio da će Srbija napraviti još bolje poslovno okruženje kako bi privukla što više investicija, a kada se ovaj deo unapredi, lako će porasti plate i penzije.

"Trgovinska razmena Srbije i Švajcarske nije dovoljno velika, tek je oko 260 miliona evra godišnje uz deficit na srpskoj strani, ali političke i ekonomske veze jačaju. Srbija kontinuirano stvara bolje poslovno okruženje, što je pokazala i najnovija Duing biznis lista Svetske banke na kojoj smo napredovali 32 pozicije i sada je na 59. mestu. Sledeće godine bismo želeli da budemo u prvih 30 ili 40 zemalja", rekao je Vučić, a prenose Večernje novosti.

On je rekao da Srbija ima sporazum o slobodnoj trgovini sa zemljama potpisnicama EFTA, a da joj je od EFTA zemalja najvažniji partner Švajcarska. Navodeći da je Švajcarska pre 150 godina bila jedna od najsiromašnijih zemalja, Vučić je rekao da je ta zemlja sada, zahvaljujući radu i promeni pristupa, jedna od najbogatijih u Evropi.

"Spremni smo da pomognemo Srbiji da što bolje, poput nas, spoji edukaciju i praksu. U mojim nekadašnjim kompanijama radilo je i puno Srba i oni su se pokazali kao sjajni radnici", rekao je potpredsednik Švajcarske konfederacije Johan Šnajder Aman.

  • javljaju izvori

    31.10.2015 13:06
    Parovi grade Farmu na Maldivima
    Neće nam trebati ni plate ni penzije. Stanija rekla.
    Na Maldivima Parovi grade Farmu. Kapitalna investicija. Biće to jedan raj za sve nas.
  • istraživač

    31.10.2015 10:38
    u novom sadu je, po istraživanjima, sns na preko 40% glasova, 44% valjda.

    pa vi vidite.

    i ubeđen sam da će sns imati baš takav procenat na izborima
  • Hmm

    31.10.2015 10:17
    Kakva glupost, pa ovo je čista politička kalkulacija. Mladi ni ne razmišljaju o penziji u ovakvom okruženju. Ovo je generacija neposredne finansijske koristi i upravo ovakvom pričom se podilazi se toj najširoj populaciji na najplići mogući demagoški fazon: dobićete radna mesta, dobićete prilike, karera marera, ovo i ono. A sa druge strane 24 stana, 10 hektara, Beograd na vodi, falš diplome, nacionalni stadioni, helikopteri, političke zloupotrebe i slično. Dno dna.

    Od njega koji tako se tako bestidno postavlja svima kao otac nacije gori su mi jedino oni koji ne preduzimaju ništa i pristaju na to da posle 18. godine budu tutorisani sa ovakvom pričom, oni, njihovi roditelji, prijatelji i sunarodnici.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.